Anunț făcut de ministrul Apărării despre reintroducerea serviciului militar obligatoriu

| 07 iul, 09:36

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat pentru Gândul că nu mai este cazul şi ”nu mai este posibil” să fie reintrodus serviciul militar obligatoriu în ţara noastră şi că în Parlament se discută legea rezervistului voluntar.

După ce în Parlament s-a introdus un proiect de lege privind ”rezervistul voluntar”, ministrul Apărării, Mircea Duşa, a precizat că în ţara noastră nu mai este cazul reintroducerii serviciului militar obligatoriu.

”În România nu cred că mai este cazul şi nu mai este posibil să reintroduci serviciul militar obligatoriu. Este vorba de legea rezervistului voluntar, tinerii care doresc voluntar să facă pregătire militară pot să asiste, sigur într-o anumită perioadă de timp, vedem cum va aproba Parlamentul,la o pregătire pe o perioadă scurtă de maximum 15 zile anual. Dar încă o dată repet, este vorba despre legea rezervistului militar, nu are legătură cu serviciul militar obligatoriu”, a spus Duşa pentru Gândul.

Citeşte şi: Ţara din Europa în care serviciul militar devine OBLIGATORIU şi pentru femei

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ