Ministrul Apărării: În 2016 vor fi peste 400 de exerciții, mai multe decât anul trecut

| 05 ian, 18:36

Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a anunțat marți, la Buzău, creșterea în 2016 a numărului de exerciții militare, precum și a capacității operaționale a armatei române pe fondul suplimentării alocărilor bugetare pentru Armată.

"Urmează să definitivăm acest plan de exerciții, cert este că în 2016 vor fi mai multe exerciții decât anul trecut, dacă mă refer numai la cele majore, nu la orice formă de instruire convențională, vorbim de peste 400 de exerciții dintre care peste 100 de exerciții multinaționale', a declarat Mihnea Motoc.

Ministrul Apărării Naționale a precizat că suplimentarea alocărilor bugetare va contribui la creșterea capacității operaționale a Armatei române, scrie Agerpres.

'Resursele bugetare care au fost adecvat aprobate de guvern și de Parlamentul României vor fi dirijate în ultimă instanță spre creșterea capacității operaționale a Armatei române, respectiv toate programele de achiziții care sunt strict necesare, plus cheltuielile operaționale care să permită atingerea nivelului de instrucție pe care ni-l dorim, atât pentru misiunile de apărare națională ale armatei, cât și pentru creșterea nivelului de interoperabilitate cu aliații noștri', a spus ministrul Apărării.

Motoc a mai spus 'în 2016 se va să facem un pas important pentru a justifica așteptările cetățenilor de la armata lor, precum și de la alianța din care facem parte, așteptări de asigurare a securității într-un mediu regional, dar și global din ce în ce mai complicat și mai deteriorat'.

Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, și șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, au efectuat marți o vizită la mai multe unități militare din garnizoana Buzău.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ