Accident aviatic: Tiberiu Niţu vrea o anchetă privind modul în care au acţionat autorităţile

| 23 ian, 2014

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat, joi, că este analizată posibilitatea unei anchete referitoare la modul în care au acţionat autorităţile în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni.

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu,  a arătat, la venirea la CSM, că ancheta de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia vizează accidentul aviatic.

Întrebat dacă se anchetează şi modul în care au acţionat autorităţile, şeful Ministerului Public a precizat: "Am văzut articolele din presă. Luăm în calcul şi o astfel de ipoteză. (...) Am spus că luăm în calcul o astfel de ipoteză, nu am spus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia sau Parchetul General", conform Agerpres.

Referitor la încadrarea juridică a faptelor în cazul unei astfel de anchete, Tiberiu Niţu a arătat că se analizează. 'Am spus că analizăm. În momentul în care vom lua o hotărâre cu siguranţă opinia publică va fi informată'', a mai spus acesta.

În legătură cu intenţia prim-vicepreşedintelui PDL Cătălin Predoiu de a depune o plângere penală, procurorul general a arătat că iniţial acesta a spus că trei miniştri au răspundere morală.

Citiţi şi: De ce au ajuns salvatorii după 7 ore la victimele accidentului aviatic din Apuseni

"Nu aţi reţinut un aspect important în declaraţia lui Predoiu. A spus iniţial, a enumerat trei miniştri care au o răspundere morală, după care a spus că va face o plângere penală. (...) Răspunderea penală e una şi răspunderea morală e alta", a conchis Niţu.

 

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

În urma accidentului, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ