Accident la Clinceni: Procurorii au deschis DOSAR PENAL. Cel de-al treilea paraşutist, în stare GRAVĂ

| 19 oct, 12:23

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București au deschis un dosar penal în acest caz. Cel de-al treilea paraşutist se află internat în spital în stare gravă, după ce a fost resuscitat minute în şir luni dimineaţă, în urma unui stop cardio-respirator, transmite RomaniaTV.net.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București au deschis un dosar penal în legătură cu accidentul de la Aerodromul Clinceni, în care s-a început urmărirea penală cu privire la infracțiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor, dacă fapta este de natură să pună în pericol siguranța zborului, se arată într-un comunicat emis de PCAB.

Procurorii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, duminică, pe Aerodromul Clinceni, s-a produs un accident aviatic, în care a fost implicat un avion proprietate privată, din care trei sportivi parașutiști au efectuat un salt.

Adrian Constandache, singurul supravieţuitor al accidentului de la Clinceni, se află internat la Spitalul Floreasca în stare gravă. Potrivit România TV, Constandache ar fi intrat, luni dimineaţă, în stop cardio-respirator, dar medicii au reuşit să îl stabilizeze după manevrele de rescuscitare. Anterior, surse medicale au anunțat decesul său.

Bărbatul este instructor de paraşutism, fiind cunoscut ca unul dintre cei mai buni specialişti din ţara noastră în acest domeniu. Costandache are la activ circa 4.000 de salturi, iar în cei 27 de ani de activitate, acesta şi-a transmis pasiunea pentru sporturile extreme către sute de amatori de paraşutism.

Întreaga sa familie are drept pasiune paraşutismul. Şi soţia sa Cristina este instructor cu mii de salturi la activ, iar femeia provine tot dintr-o familie de paraşutişti.

Trei paraşutişti au fost implicaţi în accidentul de la Clinceni, doi pierzându-şi viaţa în urma incidentului. Din primele informații, cele trei persoane implicate în incident nu ar fi respectat protocolul de sărituri.

Una dintre persoanele care şi-a pierdut viaţa este Andreea Nica, portarul de 27 de ani al echipei de handbal feminin Unirea Slobozia. Tânăra efectua primul său salt cu paraşuta, împreună cu instructorul Adrian Constandache, iar după ei a făcut saltul Dan Floroiu.

Dan Floroiu, a doua persoană decedată, în vârstă de 49 de ani, era din Galaţi şi locuia la Iaşi. Era managing partner la o firmă de IT din Iaşi. Avea o experienţă de 100 de salturi. El ar fi sărit prea devreme şi s-a ciocnit de instructor şi de tânără, la o înălţime de 70 de metri, toţi trei părbuşindu-se pe pământ. Floroiu a intrat în stop cardio-respirator şi a decedat la locul accidentului.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ