Accident Muntenegru: PÎCCJ face cercetări pentru a stabili răspunderea judiciară a celor implicaţi

| 25 iun, 2013

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie informează că a fost înregistrat un proces verbal de sesizare din oficiu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în formă calificată de către conducătorul auto, angajat al unei agenţii de turism,  care conducea autocarul ce s-a răsturnat în răpă la Podgorica.

"La data de 24.06.2013 a fost înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie procesul-verbal de sesizare din oficiu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în formă calificată, constând în aceea că, în cursul zilei de 23.06.2013, un conducător auto, angajat al unei agenţii de turism, în timp ce conducea un autocar la bordul căruia se aflau 47 de cetăţeni români, pe coasta muntenegreană, pe drumul Podgorica-Kola, la ieşirea dintr-un tunel, a părăsit partea carosabilă şi s-a prăbuşit într-o prăpastie. În urma accidentului a rezultat decesul a 18 persoane şi rănirea altor 29 de persoane, cetăţeni români", scrie într-un comunicat al PÎCCJ.

Biroul de presă din cadrul Parchetului de pe lângă ICCJ informează că se efectuează acte premergătoare în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare a celor implicaţi.

În acest sens, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au procedat la audierea reprezentanţilor operatorului de turism care a organizat excursia, precum şi ai societăţii care a asigurat transportul.

La PÎCCJ, au fost audiaţi Ştefan Grigore, patronul firmei Gregory Tour, şi Marius Usturoiu, directorul agenţiei de turism Mareea Travel.

De asemenea, prin instrumente specifice cooperării judiciare internaţionale, s-au solicitat autorităţilor competente din Muntenegru, copii ale documentelor întocmite în cauză de către acestea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ