Aceasta ar putea fi prima imagine cu naşterea unei găuri negre

| 14 ian, 09:01

Astronomii afirmă că au înregistrat, pentru prima oară, momentul naşterii unei găuri negre. Un telescop extrem de puternic a surprins, în vara anului 2018, fenomenul de 100 de ori mai luminos decât o supernovă.

Cercetătorii susţin că imaginea spectaculoasă a fost observată la 200 milioane de ani lumină de Pământ. Conform Mail Online, oamenii de ştiinţă ce au observat fenomenul, în timp real, sunt intrigaţi de ceea ce ar putea fi cu adevărat.

 

Cercetătorii au observat că particulele din obiect zburau cu 29.000 de kilometri pe secundă, o zecime din viteza luminii. Astronomii au oferit obiectului misterios porecla „the Cow” („vaca”) ce este o prescurtare a întregului nume ştiinţific - AT2018cow.

 

Unul dintre telescoapele aflate în Hawaii a înregistrat lumina puternică pe 17 iunie 2018. Aceasta a fost asemănătoare cu o supernovă, o explozie bruscă a unei stele masive ce ajunge în ultima etapă a existenţei, ce duce la formarea unei găuri negre sau a unei stele neutronice.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ