Acţionarii Deutsche Telekom au acceptat să primească acţiuni în locul dividendelor

| 10 iun, 2013

Grupul german Deutsche Telekom a informat, astăzi, că cei mai mulţi acţionari care deţin aproximativ 38% din capitalul său au acceptat să primească dividendele pentru 2012 sub formă de acţiuni, ceea ce lasă la dispoziţia grupului o sumă de 1,13 miliarde de dolari pentru investiţii, transmite Reuters.

Deutsche Telekom, companie care în următorii trei ani are de gând să investească şase miliarde de euro în servicii broadband, a dat acţionarilor săi opţiunea de a primi dividendele, de 0,70 euro pe acţiune, pentru 2012 sub formă de acţiuni sau în numerar. Compania a informat că acţionari care deţin aproximativ 1,62 miliarde de acţiuni, echivalentul a 38% din capitalul său, au optat să primească noi acţiuni în raport de o acţiune nouă la fiecare 12,5 acţiuni pe care le deţin.

Aceasta înseamnă că Deutsche Telekom va emite 130 de milioane de noi acţiuni şi va plăti dividende în numerar în valoare de 1,87 miliarde de euro. Dacă toţi acţionarii Deutsche Telekom ar fi optat să primească dividende în numerar, compania ar fi trebuit să plătească aproximativ trei miliarde de euro.

"Acest lucru arată încrederea acţionarilor în strategia Deutsche Telekom", a declarat directorul financiar Timotheus Hoettges. "Procentul celor care au optat pentru acţiuni depăşeşte aşteptările noastre", a mai spus Hoettges.

Ministerul german de Finanţe, care deţine 15% din acţiunile Deutsche Telekom, a anunţat săptămâna trecută că va opta pentru plata în numerar a dividendelor, în timp ce banca de stat KfW a informat că va opta pentru noi acţiuni.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization SA, OTE, care la rândul său deţine 54,01% din Romtelecom.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ