Acţiunile Gabriel Resources continuă picajul

| 10 sep, 2013

Acţiunile Gabriel Resources continuă să scadă accelerat şi s-au plasat marţi după primul sfert de oră de tranzacţionare cu 22% sub cotaţia de luni, când titlurile companiei canadiene care vrea să dezvolte proiectul Roşia Montană s-au prăbuşit şi au pierdut mai mult de jumătate din valoare.

La 22% în primul sfert de oră al tranzacţiilor pe bursa din Canada, după ce luni au consemnat un declin de 54%.

Gabriel Resources a închis şedinţa de luni la bursa din Toronto la preţul de 68 cenţi canadieni pe acţiuni (65 cenţi SUA), în scădere cu 54%, coborând astfel la cea mai redusă cotaţie din 1999, după ce premierul Ponta a declarat că soluţia pentru proiectul Roşia Montană este respingerea în regim de urgenţă la Senat, apoi la Cameră.

Cotaţia companiei a atins marţi un minim de 53 de cenţi canadieni (51 cenţi SUA) după aproximativ un sfert de oră de la deschidere, iar la ora transmiterii ştirii se află în declin cu 13,2%, la 59 de cenţi canadieni (57 cenţi SUA).

Preţul acţiunilor Gabriel Resources a înregistrat o evoluţie volatilă în primele minute de tranzacţionare, cu variaţii ale cotaţiei între minimul zilei de 53 de cenţi şi maximul de 67 de cenţi (65 cenţi SUA).

Gabriel Resources deţine aproximativ 80% din acţiunile Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), compania care dezvoltă proiectul minier. Restul titlurilor sunt deţinute de stat, prin Minvest Deva.

Titlurile Gabriel Resources s-au prăbuşit luni cu până la 70% în cursul şedinţei bursiere, atingând un minim de 41 cenţi canadieni (39 cenţi SUA).

La închiderea şedinţei de luni, Gabriel Resources avea o capitalizare de piaţă de 261,19 milioane dolari canadieni (252 milioane dolari SUA). Cel mai ridicat preţ atins vreodată de acţiunile Gabriel Resources este de 8,6 dolari canadieni, înregistrat în decembrie 2010.

Victor Ponta a afirmat luni că, având în vedere poziţiile exprimate de grupurile politice, soluţia în cazul acestui proiect este de a fi respins urgent la Senat, iar apoi şi la Camera Deputaţilor.

Preşedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, a declarat, luni, că el consideră că proiectul exploatării de la Roşia Montană nu poate fi susţinut şi, în opinia sa, acesta ar trebui respins, el apreciind că sentimentul public contrar este mai important decât datele tehnice.

Gabriel Resources a anunţat luni, într-un comunicat, că ar putea acţiona statul român în justiţie dacă proiectul de lege privind exploatarea minieră de la Roşia Montană va fi respins de Parlament.

Premierul a afirmat anterior că "în mod sigur" compania înregistrată în Canada va intenta un proces şi cel mai probabil se vor plăti despăgubiri.

Proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană a fost aprobat de Guvern la sfârşitul lunii august şi transmis Parlamentului spre adoptare.

Senatul a aprobat, luni seară, dezbaterea în procedură de urgenţă a proiectului de lege privind proiectul minier.

Comisia juridică din Senat a adoptat, marţi, în unanimitate, un aviz negativ la proiectul de lege privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană şi stimularea şi facilitarea dezvoltării activităţilor miniere în România.

Acest proiect de lege va fi dezbătut în cursul zilei de marţi şi de Comisia pentru administraţie publică, organizarea teritoriului şi protecţia mediului, care este sesizată în fond.

Senatul este prima Cameră sesizată în cazul acestui proiect de lege.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 aug, 2014
3i54bMWg4J
h2WkxSmX
Good write-up. It is really utrofnunate that over the last ten years, the travel industry has already been able to to fight terrorism, SARS, tsunamis, bird flu, swine flu, plus the first ever true global economic depression. Through all of it the industry has really proven to be sturdy, resilient and dynamic, getting new tips on how to deal with trouble. There are generally fresh challenges and possibilities to which the marketplace must yet again adapt and answer.
21 aug, 2014
VppjhGTTVj
Yeo7tLFEeEiq
All of these articles have saved me a lot of heahcades. http://alwzbqexc.com [url=http://kbbaipdelss.com]kbbaipdelss[/url] [link=http://gqindb.com]gqindb[/link]
21 aug, 2014
J9GvVW2URJ
3kdgPjtR
Heck yeah baeb-ye keep them coming!
19 aug, 2014
DOJdiJx31la
Jbmp2Fbi3
I'm imeesrspd you should think of something like that

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ