Actorii Teatrului Naţional Bucureşti invită publicul la o noapte albă în clădirea TNB

| 04 dec, 2013

Cine doreşte să-şi petreacă o noapte întreagă în Teatrul Naţional din Bucureşti, de la ora 23:00 şi până în zori, are acum această ocazie. Actorii de aici, şi nu numai, îşi aşteaptă publicul la “Lunga noapte a TNB”, ce va avea loc in noapte de 14 spre 15 decembrie.

În “Lunga noapte a TNB” va fi “un maraton artistic susţinut de actorii teatrului şi de invitaţii lor” iar printre gazde se vor număra actorii Ion Caramitru, Marius Manole, Medeea Marinescu, Marius Bodochi, Dorin Andone, Tania Popa. Deschiderea o vor face, de la 23:00, tineri actori, participanţi ai Galei HOP 2013, cu “Hai Iu Iu Nu Hey You You” - un concert remix-uri Maria Tănase (proiect coordonat de Radu Afrim şi Vlaicu Golcea).

Noaptea albă este organizat cu ocazia implinirii a 40 de ani de când Teatrul Naţional funcţionează pe actualul amplasament, din Piaţa Universităţii, în clădirea aflată la kilometrul 0 al Capitalei, inaugurată în decembrie 1973. TNB aminteşte că în 2011 începe un amplu proces de renovare a clădirii, având ca scop reabilitarea spaţiilor degradate, sistematizarea întregii zone şi revenirea la faţada din anul 1973. Acum, când se încheie anul 2013, când lucrările se apropie de sfârşit, transformarea este spectaculoasă, iar publicul are dreptul să vadă cum arată teatrul, cum e interiorul clădirii.

In cadrul Zilelor TNB se vor organiza tururi ghidate ale teatrului sub umbrela “Ziua uşilor deschise la TNB”; vor avea loc întâlniri cu actori îndrăgiţi, la care se vor da autografe; va fi un mini-târg de carte de teatru, căci sunt mulţi actori care au scris sau despre care s-au scris cărţi. Publicul va putea vedea expoziţii în foaiere, cu lucrări ale unor plasticieni români contemporani. Este organizat şi Salonul Naţional de Artă Naivă.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ