Adevăr sau Provocare: secretul lui Remus Cernea, dezvăluit în conferinţă de presă

| 17 iun, 2013

Întrebat adesea dacă este homosexual în contextul deselor luări de poziţie în favoarea legalizării relaţiilor dintre persoanele de acelaşi sex, domnul deputat a decis să joace după melodia care se vinde cel mai bine în acest sezon.

Americanii au un joc interesant, adoptat şi de noi. Jocul cu pricina, Truth or Dare (Adevărat sau Provocare), pare să fi devenit noua pasiune a deputatului Remus Cernea, parlamentarul cu plete, paznicul planetei şi, mai nou, apărătorul minorităţilor.

Astfel, întrebat adesea dacă este homosexual în contextul deselor luări de poziţie în favoarea legalizării relaţiilor dintre persoanele de acelaşi sex, domnul deputat a decis să joace după melodia care se vinde cel mai bine în acest sezon. Şi o face cu ceva talent în arta comunicării publice. Încurajat să spună adevărul despre orientarea sa sexuală, Remus Cernea a lansat o provocare.  Drept urmare, a anunţat că va organiza mai întâi o… conferinţă de presă. În cadrul evenimentului, domnul deputat ar urma să spună în sfârşit adevărul, declarându-şi orientarea sexuală. Indiferent că ne place sau nu Remus Cernea, trebuie să recunoaştem că mişcarea a fost bună. Dovadă că a şi generat o ştire. Adică tocmai obiectivul urmărit de Remus Cernea.

Gestul provocator al tânărului deputat ridică o serie de probleme. Unii se întreabă ce l-a apucat, iar alţii deja îl aplaudă.  Un lucru este sigur. Înainte de toate, acţiunea sa este una de imagine. Remus Cernea vrea să profite şi să câştige ceva capital politic. De la cine? Evident nu din partea majorităţii, conservatoare pe acest subiect. Dar există o minoritate activă care doreşte poziţionări publice mai clare. Acesteia i se poate alătura un alt grup, mai puţin vocal, dar mai numeros, cu viziuni suficient de liberale (a nu se confunda cu PNL) pentru a aplauda, fie şi în privat, o atitudine publică explicită pe tema homosexualităţii.

Având un public ţintă bine definit şi profitând de un context favorabil – inabilitatea Comisiei de revizuire a Constituţiei, condusă de Crin Antonescu, care reuşit să pună pe tapet, printr-o atitudine complet antieuropeană, problema homosexualităţii – Remus Cernea se joacă şi reuşeşte să menţină pe agenda publică una dintre temele principale ale discursului său politic.

Evident, miza nu este adevărul despre orientarea sexuală a lui Remus Cernea. Chiar dacă ar fi o mică bombă de presă să-l vedem într-o conferinţă de presă în direct direct pe primul parlamentar român care se declară homosexual, cei care îl cunosc pe domnul Cernea ştiu că acesta nu este gay.

Miza este alta. Pe de o parte, transformarea lui Remus Cernea în personajul definitoriu al taberei formate în urma lansării unei noi teme care divide societatea românească – problema homosexualităţii. Din acest punct de vedere, domnul Cernea trebuie să-i mulţumească lui Crin Antonescu pentru generozitatea de a trezi la viaţă acest subiect. Cine ştie, poate chiar îl invită la conferinţa sa de presă. Pe de altă parte, menţinerea vizibilităţii unui subiect provocator pentru majoritate, dar foarte important pentru o minoritate care îşi cere tot mai vocal drepturile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 iun, 2013
ciobanu' mioritic
CERNEA-
Trântore, dacă te tunzi - ai o şansă la prezidenţiale!
În 2040, cand iese Chioru' la pensie.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ