Adevărul despre dietele de detoxifiere

| 22 ian, 2014

Dietele de detoxifiere sunt populare, dar se pare ca nu exista studii elocvente care sa dovedeasca ca fac ceea ce sustin: eliminarea toxinelor din organism. De fapt , ele pot fi riscante si pot avea chiar efecte adverse, scrie www.alegesanatos.ro.

Chiar functioneaza?

Puteti  pierde in greutate atunci cand urmati o dieta de detoxifiere, pentru ca acestea au de obicei un continut scazut in calorii.
Dar ideea ca organismul are nevoie de ajutorul tau pentru  a scapa de toxine nu are " nici o baza in biologia umana ", spune Frank Sacks , MD, de la Scoala de Sanatate Publica Harvard . Organele si sistemul imunitar se ocupe de aceste indatoriri, indiferent de ceea ce mananci. In plus, este foarte probabil sa pierzi in greutate si sa recastigi toate kilogramele, atunci cand alegi orice dieta extrema.
Ce poti si ceea ce nu poti sa mananci

Asta depinde in mod special de dieta de detoxifiere pe care o urmati. Exista multe diete de toxifiere.  Unele implica post sau doar lichide de baut . Altele permit unele alimente , cum ar fi fructe si legume . Ele sunt de obicei diete scurte - nu sunt un mod de a manca pe termen lung .
Nivelul efortului: mare

Iti va fi foame si se poate sa te simti slabit.  Majoritatea oamenilor nu se simt bine atunci cand consuma un numar scazut de calorii , diete sarace in proprietati nutritive . Posibilele efecte adverse includ consum redus de energie , nivel scazut al zaharului din sange , dureri musculare , oboseala , senzatie de ameteala sau greata.
In cazul in care va tenteaza ideea de a urma o cura de detoxifiere, ati putea incerca sa manancati " curat ", asta insemnand sa va concentrati pe legume, fructe , cereale integrale si proteine ​​usoare, alimente neprocesate. Acesta poate deveni un obicei sanatos mai ales daca este insotit si de exercitii fizice regulate.
Limitari: O sa renunti pentru o perioada la alimentele pe care le consumi in mod normal. Dietele de detoxifiere sunt de obicei foarte rigide si implica consumul acelorlasi alimente in mod repetat .
Gatit si cumparaturi: Depinde de planul de detoxifiere pe care il urmati. Pentru ca nu ai voie sa mananci multe lucruri , nu vei avea o lista de cumparaturi lunga si efortul de gatit ar trebui sa fie minim.
Tipuri de alimente: Unele planuri de detoxifiere recomanda ierburi , pastile , pulberi , clisme , si alte forme de curatare a colonului . Metodele variaza si adesea includ produse care sunt disponibile numai pe site-ul autorului dietei.
Exercitii: Este foarte posibil sa nu aveti energie pentru a practica sport, pentru ca aveti o dieta saraca in calorii.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ