Adevărul despre UNT, dezvăluit de doctorul Menci

| 15 apr, 2014

Untul este o sursă excelentă de grăsimi, vitamine liposolubile, minerale, în comparaţie cu grăsimile artificiale – cum ar fi margarina, potrivit profesorului Gheorghe Mencinicopschi.

Persoanele sanatoase, active, pot consuma 40 g unt/ zi. Aceasta cantitate aduce un aport de 100 mg colesterol (recomandarea este sa nu se depaseasca un aport zilnic de 300 mg colesterol), 20 g acizi grasi saturati si 300 kcal.

Untul are intr-adevar un continut ridicat de acizi grasi saturati, dar acestia nu cresc nivelul colesterolului in sange si sunt usor de digerat. De asemenea, grasimea untului are tendinta de a creste colesterolul bun, care este un excelent protector impotriva infarctului de miocard si accidentului cerebral vascular, scrie doctormenci.ro.

Untul contine si acizi linoleici conjugati care au capacitatea de a reduce formarea ateroamelor, impiedicand depunerea grasimilor in artere. Acesti acizi au si capacitatea de a stimula dezvoltarea muschilor, inhiband depunerea grasimilor si ingrasarea. Lecitina continuta in unt are de asemenea un efect in impiedicarea depunerii grasimilor in artere, iar fosfatidilserina este un component esential pentru buna functionare a celulelor, mai ales a neuronilor. Ambele componente au si efecte benefice asupra memoriei si capacitatii de invatare.

Digestibilitatea untului este foarte mare, 99%, necesitand mai putine saruri biliare si solicitand astfel mai putin vezica biliara si ficatul. De aceea untul se recomanda in bolile de vezica biliara, ficat, rinichi, stomac.

Untul usureaza absorbtia si distributia vitaminelor liposolubile, in special a vitaminei E. Componentele untului au efect potential anticancerigen.

Tag-uri: doctorul menci, unt
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ