ADEVĂRUL iese la lumină: Mașinile BMW, Mercedes și Volkswagen consumă MULT MAI MULT decât ar trebui

| 29 sep, 13:56

O importantă organizaţie nonguvernamentală de protecţie a mediului din Europa susţine că mai multe modele aparţinând BMW, Mercedes şi Volkswagen ar consuma cu mult mai mult decât e trecut în documentele oficiale.

Citeşte şi: Bild: Numele companiei Bosch apare în scandalul Volkswagen

Organizația se numește Transport & Environment și spune că a constatat că noile modele de la Mercedes, Volkswagen și BMW, precum și alte vehicule noi consumă mai mult în realitate decât pretind testele de laborator, scrie digi24.ro.

Organizația a cerut guvernelor din Uniunea Europeană să-și extindă investigațiile și în privința unor eventuale mecanisme destinate să înșele și datele privitoare la consumul de carburant.

Transport & Environment susține că cercetările pe care le-a făcut au arătat că diferențele dintre testele de laborator pentru consum și performanțele din realitate au ajuns anul trecut la o medie de 40 la sută, față de numai 8 la sută în 2001. În cazul modelelor Mercedes clasa A, C și E diferențele ar fi de peste 50 la sută.

Pe de altă parte, Audi, una dintre mărcile concernului Volkswagen, a anunţat luni că are peste două milioane de maşini în toată lumea dotate cu sistemul de păcălire a normelor de poluare instalat de compania Volswagen.

Fostul director Volkswagen, Martin Winterkorn, este anchetat în Germania pentru scandalul Dieselgate. Pe numele lui Winterkorn, care a demisionat săptămâna trecută, au fost primite plângeri și este suspectat de fraudă.

În paralel, grupul Volkswagen însuși a sesizat Parchetul în legătură cu acest scandal. „Obiectivul investigațiilor este de a stabili cine este responsabil pentru instalarea softului pe cele 11 milioane de mașini Volkswagen.

Berlinul a dat un ultimatum companiei germane: până la 7 octombrie trebuie să prezinte măsurile pe care le are în vedere pentru remedierea problemelor.

Citeşte şi: Un alt SECRET bine păstrat de Volkswagen iese la iveală după scandalul emisiilor

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 sep, 15:37
Daniel
Oferta
Oferta vazuta peste tot! De ce crezi ca vezi peste tot aceasta oferta de lucru la domiciliu? Răspuns: pentru ca suntem extrem de seriosi! Oamenii ni se alatura mereu si suntem o organizatie in plina extindere! Stai pe margine si te uiti sau participi si tu si incepi sa castigi bani? Te indrum eu pas cu pas, dupa ce ma cauti pentru mai multe detalii, la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ