SCANDALUL Volkswagen se extinde: Japonia cere constructorilor auto să verifice emisiile autovehiculelor diesel

| 29 sep, 09:10

Ministerul japonez al Transporturilor a cerut mai multor constructori auto să verifice dacă autovehiculele lor diesel respectă normele de emisii poluante, după ce grupul auto german Volkswagen a recunoscut că a utilizat un soft care a manipulat testele de poluare, transmite Bloomberg.

Ministrul nipon al Transporturilor, Akihiro Ohta, a subliniat că producătorii auto Toyota Motor, Mazda Motor dar şi Volkswagen trebuie să comunice Ministerului până la finele acestei săptămâni rezultatele anchetelor lor. Ohta a adăugat că Guvernul de la Tokyo are în vedere modificarea metodologiei de testare a motoarelor diesel, dar nu a oferit alte detalii.

Volkswagen nu vinde automobile diesel prin reţeaua sa oficială de dealeri din Japonia însă unii cumpărători individuali au importat aproximativ 230 de autoturisme Volkswagen şi Audi după 2008, a mai spus Akihiro Ohta, adăugând că Ministerul nipon al Transporturilor verifică dacă aceste vehicule trebuie rechemate la service. 

Japonia se alătură astfel Coreei de Sud, Franţei, Marii Britanii şi altor ţări care au decis să investigheze dacă producătorii auto respectă normele de emisii poluante după ce Volkswagen a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a forţat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche, iar valoarea de piaţă a grupului Volkswagen a scăzut cu 27 de miliarde de euro în urma prăbuşirii cotaţiei acţiunilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ