Adina Vălean, între Ponta și Antonescu

| 14 sep, 2013

Dacă domnul Antonescu reușește să-și țină remarcile pentru domnia sa și nu face interpelări publice în cazul partenerului de viață, cum de nu reușește să le țină departe de opinia publică în cazul partenerului său politic? Probabil că, in extremis, Crin Antonescu reușește să facă până la urmă o distincție, în cazul de față măcar între partenerii săi.

Crin Antonescu s-a declarat vexat de distincția principială pe care a făcut-o de curând partenerul său politic, Victor Ponta, când a explicat că, deși vede ca premier rațiunile și justificarea economică a exploatării miniere, va vota împotriva acestui proiect, ca simplu deputat. Este drept că în România contemporană, care abia iese bâjbâind din ceața deasă a inculturii politice, o asemenea distincție poate părea prematură, fiind mai greu de înțeles, pentru unii sau alții...

Dar mă îndoiesc că liberalul Crin Antonescu nu a înțeles. Domnia sa are la îndemână exemplul concret al unui alt partener, de viață, care a reușit să facă o echilibristică poate chiar mai dificilă pe subiect. În 2007, Adina Vălean trimitea scrisori la forurile europene cerând interzicerea folosirii cianurilor la Roşia Montană. Aceeași Adina Vălean, de această dată în 2010, prezida dezbateri la Bruxelles despre rolul benefic al cianurilor. Seminarul de la Bruxelles, prin care Adina Vălean sprijinea proiectul Roşia Montană, a fost ţinut în parteneriat cu Gold Corporation, iar europenilor li s-au oferit doar opinii pro-cianuri.

Deci, putem afirma, se poate... Rămâne în schimb nedumerirea noastră la adresa dublei raportări pe care o are Crin Antonescu, în acest caz.

Dacă domnul Antonescu reușește să-și țină remarcile pentru domnia sa și nu face interpelări publice în cazul partenerului de viață, cum de nu reușește să le țină departe de opinia publică în cazul partenerului său politic? Probabil că, in extremis, Crin Antonescu reușește să facă până la urmă o distincție, în cazul de față măcar între partenerii săi. Să conchidem deci că, cel puțin în problema distincțiilor de principiu, deși liderul liberal nu le înțelege, acesta le potrivește...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ