Adio, vouchere de vacanță! Se strânge cureaua pentru unii bugetari

| 28 apr, 11:20

A apărut prima instituție bugetară locală care recunoaște că nu sunt bani anul acesta pentru acordarea voucherelor de vacanță. Problemele apar în condițiile în care autoritățile locale se confruntă cu reduceri semnificative de bugete în acest an.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Veştea, a declarat joi, într-un comunicat de presă, că, în acest an, s-a luat decizia neacordării voucherelor de vacanţă pentru angajaţii din aparatul propriu şi instituţiile subordonate deoarece, până în prezent, "a fost imposibilă identificarea sursei în buget pentru acestea".

"Practic, bugetul din acest an nu acoperă necesităţile de funcţionare ale judeţului Braşov (...) În legea de acordare a voucherelor de vacanţă - art. 1 din Ordonanţa Guvernului 8/2009, este prevăzut în mod expres faptul că acestea se pot acorda în funcţie de posibilităţile bugetare ale fiecărei instituţii. Până în prezent, în condiţiile date, a fost imposibilă identificarea sursei în buget pentru aceste vouchere, astfel că am luat decizia pentru aparatul propriu şi pentru toate instituţiile subordonate de a nu le acorda. În cazul în care pe parcursul anului 2019 vom găsi resurse financiare în buget sau dacă Guvernul ne va aloca fonduri direct proporţionale cu obligaţiile pe care ni le-a transferat în responsabilitate, vom putea acorda vouchere de vacanţă", a spus Veştea, potrivit comunicatului citat.

În ceea ce priveşte angajaţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului, preşedintele CJ Braşov a afirmat: "Doar Direcţia pentru Protecţia Copilului şi partea de asistenţă socială, responsabilităţi pe care actualul guvern ni le-a transferat în totalitate, cheltuiesc 32% din bugetul de care dispunem".

Potrivit lui Veştea, bugetul repartizat în acest an de Guvernul PSD-ALDE Consiliului Judeţean Braşov "este unul dintre cele mai mici din ţară".

"Un exemplu relevant îl constituie repartizarea cotelor defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale pentru anul 2019, repartizare în urma căreia judeţul Braşov este pe penultimul loc din ţară, în contextul în care suntem unul dintre cei mai mari contributori la bugetul de stat. Totodată, repartizarea sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale în anul 2019 situează judeţul Braşov pe locul 33 din totalul de 41 de judeţe", a susţinut Veștea, potrivit Agerpres.

Liderul social-democraţilor braşoveni, senatorul Marius Dunca, i-a solicitat, joi, preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Veştea (PNL), să acorde angajaţilor tuturor instituţiilor din subordine voucherele de vacanţă, deoarece are cadrul legal şi bani pentru aceasta.

"Atrag atenţia Consiliului Judeţean că angajaţii de la Direcţia pentru Protecţia Copilului nu au primit aceste vouchere. Cel care conduce CJ să nu facă discriminare, să dea doar la unii şi la ceilalţi nu, să-i avantajăm doar pe apropiaţi şi să-i lăsăm deoparte pe cei de la Direcţia Copilului pentru că nu-i simpatizăm sau nu-i plăcem. Legislaţia îi permite să acorde aceste vouchere şi are obligaţia să găsească soluţiile optime. Să nu mai dea vina, pentru că tot dânsul a spus că are cel mai mare buget pe care l-a avut Consiliul Judeţean", a afirmat liderul PSD Braşov.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ