Administrația prezidențială reacționează ciudat la declarațiile șefului Senatului

| 14 aug, 2013

Se spune că, de multe ori, imaginea instituţiilor reprezintă o reflexie a liderilor lor. În cazul Administraţiei Prezidenţiale sub mandatul lui Traian Băsescu, această teorie se confirmă, fără însă ca această analogie să-l avantajeze pe şeful statului. Ba dimpotrivă, recenta replica a Administraţiei Prezidenţiale oferită lui Crin Antonescu reprezintă o mostră de „aşa nu”.

Astfel, după revenirea în ţară a lui Crin Antonescu, acesta a ţinut o conferinţă de presă prin care a încercat să sancţioneze derapajele preşedintelui Băsescu. Tema principală de atac a constituit-o scandalul generat de liderul Jobbik şi reacţia contondentă a şefului statului care şi-a însuşit un discurs din care reieşea că Traian Năsescu îşi va asuma leadership-ul în ceea ce înseamnă punerea la punct a politicienilor de la Budapesta.

În acest context, Administraţia Prezidenţială a emis un punct de vedere, prin intermediul purtătorului de cuvânt Bogdan Oprea: "Administraţia Prezidenţială a luat notă de debusolarea de vacanţă a domnului preşedinte al Senatului României, Crin Antonescu". Pe cât de sec şi ironic, pe atât de nedemn şi inacceptabil este un astfel de mesaj venit din partea Administraţiei Prezidenţiale.

Practic, cei mai importanţi oameni în stat – preşedintele României şi preşedintele Senatului – adică reprezentanţii a doua instituţii primordiale ale statului - s-au angajat într-un conflict de miştouri. Dacă în cazul lui Traian Băsescu ne aşteptam la la declarații de genul acesta, este de netolerat ca Administrația Prezidențială să adopte limbajul de vapor al domnului preşedinte.

Impresia pe care o lasă cetăţenilor schimbul de replici dintre Crin Antonescu şi Administraţia Prezidenţială este una profund negativă. Practic, în locul unei preocupări corecte în a aborda temele de prim-plan ale agendei publice, asistăm la schimburi de replici zeflemitoare care nu numai că nu interesează publicul, dar erodează în mod implicit credibilitatea Administraţiei Prezidenţiale şi a Senatului.

Recenta abordare a Administraţiei Prezidenţiale este motivată cel mai probabil de apropierea finalului celui de-al doilea mandat ca preşedinte al lui Traian Băsescu. Calculele Cotroceniului mizează probabil pe o strategie de totul sau nimic, considerând că în situaţia dată şeful statului nu mai are ce pierde. Numai că într-un an de zile, dacă Administraţia Prezidenţială sub Traian Băsescu va continua în aceeaşi notă, este suficient timp pentru o decredibilizare definitivă. Următorului preşedinte îi va reveni misiunea de a reclădi încrederea în instituţia prezidenţială, după ce Traian Băsescu, în mandatele sale, a adus-o la cel mai scăzut nivel.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 aug, 2013
Hahaha... jalnic....
Lasama sa rad...
Perfect anti Basescu esti aici... "Dacă în cazul lui Traian Băsescu ne aşteptam la la declarații de genul acesta, este de netolerat ca Administrația Prezidențială să adopte limbajul de vapor al domnului preşedinte." ... suficient a citi atat ptr a realiza ca esti totutus... in afara de ... OBIECTIV!!! Multumesc... ptr ca participati activ la destabilizarea omuli... cu astfel de articole... fara sens! miserie!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ