Administrator al unei firme din Craiova, trimis în judecată pentru evaziune. Prejudiciu: 3,2 milioane euro

| 07 iul, 14:08

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Craiova l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Dan Marinel Zamfirescu, administrator al unor societăţi comerciale, acuzat de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în formă continuată (16 acte materiale), transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2007 - 2008, Dan Marinel Zamfirescu a înfiinţat şi administrat în fapt, pe o perioadă limitată de timp, două firme prin intermediul cărora a desfăşurat operaţiuni comerciale cu cereale, cu diverse societăţi din ţară şi din spaţiul intracomunitar, înregistrând în evidenţele contabile sau în alte documente legale cheltuieli, respectiv facturi care nu au avut la bază operaţiuni reale ori alte operaţiuni fictive.

De asemenea, Dan Marinel Zamfirescu a ascuns sursa impozabilă şi nu a evidenţiat în actele contabile operaţiunile comerciale efectuate în scopul disimulării realităţii provenienţei produselor în cauză şi a omis evidenţierea veniturilor realizate, având drept consecinţă denaturarea veniturilor şi a cheltuielilor.

Prin aceste mecanisme, Dan Marinel Zamfirescu a produs bugetului consolidat al statului un prejudiciu de 11.110.028 lei (3.224.569 euro).

Dosarul se va judeca la Tribunalul Dolj.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ