Adminterea la facultate, schimbată. Pot conta şi notele din liceu

| 19 apr, 2013

Deşi anul trecut s-a intrat la facultate doar prin examen sau cu media de la Bacalaureat, anul acesta s-ar putea lua în calcul şi notele obţinute în timpul liceului.

Astfel, noul ordin de ministru prevede că "La calculul mediei generale de admitere la studii universitare de licenţă şi de master pot fi luate în considerare notele de la probele de bacalaureat, media de la bacalaureat, licenţă şi/sau notele din anii de studii, după caz, conform propriei metodologii."

Decizia de a stabili drept criteriu de admitere nota la diverse discipline din anii de liceu rămâne la latitudinea fiecărei universităţi în parte.

Anul trecut, admiterea la facultate s-a făcut pe baza unui examen scris, a mediei de la Bacalaureat sau a unei medii între cele două.

În plus, anul acesta, în ordinul de ministru lipseşte prevederea prin care rectorul putea anula, cu aprobarea senatului universitar, un examen de finalizare a studiilor, un certificat sau o diploma de studii, dacă se dovedea că s-a obţinut în mod fraudulos sau prin încălcarea prevederilor Codului de etică si deontologie universitară.

O altă schimbare este că, acum, documentul prevede că "admiterea poate fi organizată în sesiuni, inainte de începerea anului universitar", în timp ce ordinul de anul trecut menţiona că se pot organiza maximum două sesiuni de admitere, scrie hotnews.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ