Admitere la facultate: Notele din liceu nu vor mai fi luate în calcul

| 23 dec, 2013

Notele din timpul anilor de studiu din liceu nu vor mai fi luate în considerare la admiterea la facultate, a declarat luni ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu.

'Ordinul privind cadrul general de admitere în învăţământul superior pentru licenţă, master, doctorat este aprobat. Au fost eliminate din calculul mediei generale de admitere notele din timpul anilor de studiu din liceu. Pot fi luate în considerare probele de bacalaureat, media de bacalaureat şi media de licenţă în cazul examenului de masterat. În anul universitar 2014-2015. Pentru licenţă este vorba de media de la bacalaureat şi notele de la probele de bacalaureat, şi nu notele din timpul anilor de studiu', a explicat ministrul.

Potrivit acestuia, universităţile au obligativitatea de a-şi stabili propriile metodologii şi au şi răspunderea publică pentru organizarea concursului.

'Ele pot să stabilească orice fel de criterii doresc, pe care şi le asumă prin decizia senatelor şi a consiliilor de administraţie. Acestea este un ordin general. Este un ordin care după foarte mulţi ani apare, aşa cum zice legea, cu şase luni înainte. Zilele acestea va fi publicat în Monitorul Oficial', a spus Costoiu.

El a afirmat că examenul de bacalaureat s-a dovedit şi anul acesta organizat fără cusur şi a susţinut că acesta este un examen căruia nu i se pot reproşa vicii sau incorectitudini.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ