ADMITERE: Facultăţi NEACREDITATE care organizează admitere

| 11 iul, 2013

ADMITERE. Universităţile publice şi private din România care au fost evaluate în cursul acestui an ca fiind de neîncredere şi neacreditate, de către cel mai înalt for în domeniu - Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior au dreptul să organizeze admitere la aceste facultăţi neacreditate, dar nu au dreptul să organizeze examen de licenţă, şi nici să emită diplome de licenţă pentru absolvenţii lor, scrie ECONOMICA.NET.

Evaluările Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) au ca scop protejarea viitorilor studenţi de programe fantomă, prin livrarea de informaţii coerente, credibile, pe care le pot accesa oricând, cu privire la calitatea educaţiei oferite de instituţiile de învăţământ superior din România (de stat şi private).

Relevanţa calificativului de specializare de licenţă (program de studii) neacreditată pentru viitorii studenţi se referă la faptul că la finalizarea studiilor aceştia nu vor putea susţine licenţa la universitatea la care sunt înrolaţi, ci doar la o universitate care are specializarea urmată de ei acreditată. 
"Studenţii care urmează un astfel de program de studii universitare de licenţă (n. red. neacreditat şi de neîncredere) vor susţine licenţa la o universitate cu un grad de încredere ridicat, care are programul de studii universitare respectiv ACREDITAT", au spus pentruECONOMICA.NET oficialii ARACIS.

Precizăm că universităţile au dreptul să organizeze admitere pentru specializări neacreditate. Iată de ce: 
O specializare neacreditată este, în fapt, o specializare care este autorizată să funcţioneze provizoriu. Precizăm că autorizarea funcţionării provizorii (AP) este prima etapă parcursă de universităţi în procesul de acreditare a facultăţilor. Relevant pentru candidaţi este faptul că statutul de specializare autorizată să funcţioneze provizoriu îi oferă instituţiei dreptul să organizeze admitere la respectivul program de studii şi să desfăşoare procesul de învăţământ. Dar, aşa cum explicam mai sus, doar acreditarea programului de către ARACIS îi permite instituţiei să organizeze şi examen de licenţă şi, pe cale de consecinţă, să emită diplome de licenţă studenţilor care au finalizat studiile la specializare AP.

Tehnic vorbind, universitatea care a primit pentru un program de studii universitare de licenţă sau masterat calificativul "neîncredere/neacreditare" poate depune într-un an de la evaluare un nou dosar, pentru o nouă evaluare de către ARACIS, ne-au explicat oficialii Agenţiei. 
Acreditarea reprezintă recunoaşterea calităţii academice a unei specializări (de licenţă în cazul nostru) care a fost autorizată să funcţioneze provizoriu şi care îndeplineşte cerinţele minime ale standardelor şi indicatorilor de performanţă privind calitatea educaţiei.

Specializări de licenţă de neîncredere şi neacreditate de către ARACIS în 2013, care organizează admitere

Programul de studii de licenţă (învăţământ de zi) "Kinetoterapie şi motricitate specială" al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii Avram Iancu din Cluj-Napocaeste de neîncredere şi neacreditat, a decis ARACIS pe 29-30 mai 2013. Iată dovada că organizează admitere.

Specializarea "Educaţie fizică şi sportivă" a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrulUniversităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi este de neîncredere, neacreditată şi în lichidare, a decis la finele lunii mai ARACIS. Dovada că organizează admitere în 2013, aici.

Programul de studii de licenţă pentru învăţământul cu frecvenţă "Tehnologia Informaţiei" de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti este de neîncredere şi neacreditat, a decis ARACIS, pe 27 iunie 2013. Universitatea organizează admitere la această specializare.

Două specializări la învăţământul cu frecvenţă ale Facultăţii de Ştiinţe ale Comunicării din cadrulUniversităţii Apollonia din Iaşi sunt de neîncredere şi neacreditate, a decis ARACIS pe 27 iunie 2013. Este vorba de "Jurnalism" şi de "Comunicare şi Relaţii publice". Pentru ambele Universitatea organizează admitere în acest an. Dovada, aici.

Specializarea (la învăţământul cu frecvenţă) "Afaceri internaţionale" a Facultăţii de Management Financiar Contabil de la Craiova, care activează sub cupola Universităţii "Spiru Haret" din Bucureşti este de neîncredere şi neacreditată, a decis ARACIS pe 27 iunie. Dovada că universitatea organizează admitere la această specializare în 2013, aici.

Programul de studii de licenţă (la zi) "Marketing" de la Marghita, al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii de Vest "Vasile Goldiş" din Arad este de de neîncredere şi neacreditat, a decis ARACIS pe 27 iunie. Iată dovada că organizează admitere.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ