Adrian Mutu a plecat oficial de la Petrolul

| 26 sep, 2014

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti a anunţat, vineri, că a reziliat contractul cu atacantul Adrian Mutu, a cărui viitoare destinaţie ar putea fi India, unde este dorit de unul dintre cluburile nou-înfiinţatei Super Ligi din această ţară, care va debuta luna viitoare.

"FC Petrolul Ploieşti a decis încetarea colaborării cu Adrian Mutu, fotbalistul în vârstă de 35 de ani fiind liber să se transfere la orice echipă doreşte. Ajuns în haita lupilor în luna ianuarie a acestui an, prilej cu care a avut parte de o primire fastuoasă din partea clubului şi a miilor de fani ploieşteni, Mutu îşi încheie activitatea la Petrolul după doar 8 luni. FC Petrolul îi urează mult succes lui Adrian Mutu în carieră!', se precizează într-un comunicat dat publicităţii de clubul prahovean.

Adrian Mutu şi-a început cariera la FC Argeş Piteşti, echipă la care a evoluat între 1996 şi 1999, înainte de a se transfera la Dinamo Bucureşti (1999-2000), de unde a făcut apoi pasul către Serie A, la Internaţionale Milano (2000), unde nu a reuşit însă să se impună. El a evoluat ulterior la Hellas Verona (2000-2002) şi Parma (2002-2003), înainte de a fi achiziţionat, în 2003, de puternicul club englez Chelsea Londra, care l-a concediat însă un an mai târziu, în urma unui un test pozitiv la cocaină, atacantul român primind şi o suspendare de 7 luni din partea Federaţiei engleze de fotbal.

După expirarea suspendării, Mutu a revenit în Serie A, unde a semnat un contract pe cinci ani cu Juventus, în ianuarie 2005, dar s-a despărţit de clubul torinez în vara anului următor, când s-a transferat la Fiorentina, echipă la care a rămas până în 2011. El a mai jucat apoi la Cesena (2011-2012) şi Ajaccio, în campionatul Franţei (2012-2014), iar luna ianuarie a acestui an a revenit în Liga I, la Petrolul Ploieşti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ