Adrian Năstase este sceptic că USL va continua după 2014 în această formulă

| 16 mai, 2013

Fostul premier social-democrat Adrian Năstase a declarat că este sceptic că Uniunea Social Liberală va continua după 2014 în formula actuală. Adrian Năstase crede că PNL încearcă să preia votul antisistem, acesta fiind şi un posibil subiect de dispută între cele două partide.

"În ceea ce priveşte viitorul USL după 2014, eu sunt sceptic că această formulă va continua. Nu ştiu dacă ea se poate modifica într-o altă variantă, ştiu că în politică există întotdeauna formule din acestea cu geometrie variabilă, pe unele le-am construit şi eu, gradual, o să vedem, dar este foarte clar că cele două partide sau mulţi membri din aceste două partide se poartă precum adolescenţii care aşteaptă vârsta majoratului pentru a-şi recăpăta sau căpăta libertatea pentru alte lucruri", a declarat fostul premier cu ocazia lansării volumelor din seria "Blog'n roll" şi "Exerciţii de libertate".

Adrian Năstase a subliniat că este clar că în momentul de faţă există o anumită nemulţumire. "Există interese comune în mod evident, dar există şi o anumită suspiciune legată de anumite atitudini, de felul în care sunt preluaţi anumiţi oameni, din alte părţi", a spus Adrian Năstase.

Fostul premier a arătat că în disputele apărute între PSD şi PNL fie este vorba despre "votul antisistem care se încearcă a fi preluat de către PNL" în perspectiva alegerilor prezidenţiale de anul viitor sau, din contră, poate să fie vorba, pur şi simplu, de felul în care sunt fixate anumite instituţii cu oamenii de la cele două partide.

"Deci există această tensiune, cred că este important, din acest motiv, ca cel puţin până în 2014 obiectivele să fie clar asumate împreună, lucrurile să fie foarte clare până la acel moment şi de la acel moment, deşi acum pare că cele două partide se vor despărţi, de gândit care este cea mai bună strategie pentru fiecare dintre ele sau, eventual, din nou împreună într-o formulă guvernamentală care va depinde şi de majoritatea care va exista în Parlament", a susţinut Adrian Năstase.

Acesta crede că o altă variantă ar fi şi apariţia unui al treilea partid, de o altă formulă de alianţă, însă acest lucru depinde de modul în care va proceda viitorul preşedinte, "care va avea dreptul să facă la rândul lui o desemnare de candidat de prim-ministru".

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ