Adrian Năstase, ironie MAXIMĂ pentru protestatarii #Rezist, din Piața Victoriei

| 06 iul, 11:40

Fostul premier și lider al PSD, Adrian Năstase, scrie un text ironic la adresa protestatarilor #Rezist. Năstase susține că trece zilnic cu mașina prin Piața Victoriei și a observat că nu există treceri de pietoni. În acest context, Adrian Năstase se întreabă cum ajung protestatarii în centrul Pieței Victoria.

”Aproape in fiecare zi trec prin Piata Victoriei. E vorba de piata din fata Guvernului. Când lucram in zonă, am propus sistematizarea ei si realizarea unui sens giratoriu in jurul unui monument de genul celor din marile piete ale Parisului. Am propus si realizarea unei parcări in „buzunarele” subterane rămase de la constructia metroului. Pentru a se evita talciocul de masini de acolo si riscul inerent din punctul de vedere al unei posibile actiuni teroriste. Proiectul există dar evident, după 2004, nimeni nu s-a mai ocupat de el.

Acum, Piata s-a transformat intr-un fel de Hyde Park, unde se strang, la diferite ocazii, tineri, mame cu copii in brate, câini, ultrasi etc. Ok. E democratie. Fiecare face ce vrea. Inclusiv multinationalele – asta rămâne intre noi. Intrebarea care mă frământă, insă, asteptând, in fiecare zi, la stopurile nesincronizate de acolo, este pe unde ajung, in „insula” din mijlocul pietei, apărătorii statului de drept, in conditiile in care nu există nicio trecere de pietoni intre trotuare si „insula respectivă?!

Există, in opinia mea, mai multe solutii urbanistice pentru a rezolva această situatie. Prima ar fi construirea unei pasarele, de la Muzeul Antipa până in centrul pietei. A doua ar fi construirea unui tunel direct de la metrou care să iasă in mijlocul pietei. Ar putea fi organizat si un transport de baloane cu heliu de pe Aeroportul Băneasa până in piată. Mai am si alte idei dar nu pot să vi le spun, acum, pentru că am interdictii electorale.

Este cert insă că, deocamdată, apărătorii statului de drept, care #rezistă, din când in când, in piata, tineri sau mai putin tineri, incalcă legea, traversând prin locuri nemermise, pentru a ajunge in mijlocul pietei. Desigur, in numele valorilor si principiilor europene. Si sub privirile ingăduitoare ale politistilor din zonă. Precizez, incă o dată, nu există nicio trecere de pietoni spre centrul pietei.

Unii ar spune, inclusiv Socrate, că pentru a cere respectarea legilor, ar trebui ca, mai intâi, tu insuti să le respecti. Dar, asa cum spunea Poincare,  referindu-se la România: „nous sommes ici aux Portes de l’Orient, ou tout est pris a la legere”, scrie Adrian Năstase, pe blogul personal.

Tag-uri: Adrian Nastase
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ