Adrian Năstase: Poate ar trebui să ne cerem scuze pentru unele dintre victimele capitalismului

| 21 oct, 16:27

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, miercuri, la Târgovişte, întrebat despre momentul de reculegere propus de Liviu Dragnea la Congresul PSD pentru victimele comunismului, că ''poate că în curând ar trebui să ne cerem scuze pentru unele dintre victimele capitalismului'', potrivit Agerpres.

''Din punctul meu de vedere, după fuziunea cu PSDR, partidul domnului Cunescu, în 2001, după nenumărate alte lucruri care s-au întâmplat, nu ştiu dacă mai era necesar'', a spus Năstase, întrebat de jurnalişti despre îndemnul lui Liviu Dragnea de la congresul PSD de duminică. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, la Congresul extraordinar al partidului, că social-democraţii au făcut de-a lungul timpului greşeli politice şi a propus marcarea unui moment de reculegere pentru victimele comunismului. 

''Dar din punct de vedere simbolic acest lucru poate să aibă anumite semnificaţii. Poate că în curând ar trebui să ne cerem scuze pentru unele dintre victimele capitalismului, pentru că guvernările PSD-ului, de-a lungul anilor, au dus la foarte multe drame şi multe probleme, poate că la un moment dat va fi nevoie să facem şi acest lucru. Cred că cea mai bună soluţie, şi asta e opinia mea, e să găsim soluţii pentru a depăşi, pentru a repara unele dintre aceste lucruri, atât cât se poate'', a adăugat Adrian Năstase. 

Întrebat dacă şi guvernul condus de el a făcut victime, Năstase a răspuns: 'Victime cu ghilimele, eu aşa cred, prin unele dintre deciziile referitoare la privatizări şi multe altele''. 

Fostul premier a subliniat că 'formula cea mai bună este aceea de a rezolva problemele, nu neapărat de a le asuma'. 

''Deci, de asta spun că până la urmă PSD-ul, respectiv FSN-ul înainte, au luat o mulţime de măsuri, unele dintre ele mai curând criticabile, şi dacă ar trebui să îşi ceară iertare, deşi formula cea mai bună este, cred, aceea de a rezolva problemele, nu neapărat de a le asuma. Dar, repet, din punct de vedere al presiunii din zona partidelor de dreapta, din zona elitiştilor de dreapta, cred că Liviu Dragnea a făcut acest gest pentru a încerca să rupă cumva una dintre temele de atac. Nu ştiu dacă lucrul acesta va fi suficient. Eu cred că prin acţiune, prin măsurile concrete, dovedeşti opţiunea pe care o ai, nu numai din punct de vedere doctrinar, dar şi din punctul de vedere al acţiunii politice'', a afirmat Adrian Năstase. 

Fostul premier Adrian Năstase a susţinut, miercuri, la Universitatea Valahia Târgovişte, conferinţa ''Drept internaţional sau suveranitate''. Năstase a vizitat campusul Universităţii Valahia, primul construit de la zero în România după 1989, şi a răspuns unor întrebări ale jurnaliştilor prezenţi la eveniment.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 oct, 17:08
BASINESCU TENBELUL
DA,ARE DREPTATE,OMULPE CARE L-AM FURAT IN 2004
L-AM FURAT CU SECURISTII MEI,CARE ACUM,MA APARA DE HOTII DE CAPITALISTI,
OAMENII SATANEI.MILIOANE DE VICTIVE A FACUT SI FACE CAPITALISMUL ASTA
HOT SI DROGT.COMINISTII.I-A PEDPSIT PE HOTII DE LIBELALI SI TALANISTI.TOATE
INCHISORILE DIN ROMANIA AU FAST FACUTE DE SISTEMUL CRIMINAL REGALIST.
COMINISTII,I-AU PUS LA MUNCA PATRIOTICA;SA CONSTRUIASCA.COMUNISTUL
ISUS CRISTOS,N-A FACUT NICI O VICTIMA.BRAVO TANASE,NASTASE.!!! COMUNI
STII.PE MINE M-AU FACUT OM,DINTR-UN COPIL SARAC.HUO,HUO CAPITALISTILOR

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ