Liviu Dragnea: Simt nevoia să se împrospăteze Guvernul

| 21 oct, 08:54

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, marţi seară, că "simte nevoia să se împrospăteze guvernul", însă "cel mai bine trebuie să o simtă prim-ministrul".

Liviu Dragnea a declarat că PSD nu-i va retrage sprijinul politic lui Victor Ponta. Cu toate acestea, liderul PSD a fost mult mai tranşant în cazul unei remanieri.

"Dacă mâine cade Guvernul, ce se întamplă de poimâine: PNL şi Klaus Iohannis nu au o soluţie.  Nu avem de gând să retragem sprijinul lui Victor Ponta. (...) Eu am avut o discutie cu Victor Ponta şi am ajuns la concluzia că trebuie facută o analiză pentru a vedea dacă trebuie facută o schimbare. Eu simt nevoia să se împrospăteze guvernul, dar cel mai bine trebuie să o simtă prim-ministrul. Dacă o guvernare merge bine sau rău, de decontat decontează prim-ministrul și ulterior partidul care îl sprijină sau partidele care îl sprijină. (...) Dacă sunt domenii în care ar fi putut să fie performanță mai mare atunci poate se fac schimbări", a spus Dragnea, la Realitatea TV.

Citește și:  Ponta: Cred că nimeni nu e de neînlocuit, în frunte cu mine

Liviu Dragnea a afirmat că premierul Victor Ponta trebuie să facă o analiză a actului de guvernare ''într-un termen rezonabil de două-trei săptămâni''.

"Am avut o discuție cu Victor Ponta, o discuție corectă. I-am spus și cred că are aceeași opinie, că în perioada următoare trebuie să facă o analiză. (...) Este important să facă această analiză și l-am asigurat că, dacă va ajunge la concluzia că trebuie făcute unele schimbări le discutăm și va avea tot sprijinul meu și cred că va avea și sprijinul colegilor din coaliție. (...) Este un lucru pe care trebuie să îl facă", a declarat Dragnea, într-o emisiune la Realitatea TV.

Liderul PSD a spus că a avut o întâlnire cu copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, ocazie cu care a discutat despre ''o analiză a actului de guvernare'' în perioada următoare.

"Vreau să vă spun că am avut o discuție și cu domnul Tăriceanu, astăzi după-amiază, și are același punct de vedere că, în perioada următoare, o discuție trebuie făcută. Dacă, concluzia este că toți miniștrii din Guvern sunt buni și că actul de guvernare nu are de suferit și poate fi îmbunătățit va avea tot sprijinul nostru, dar analiza trebuie făcută, într-un termen rezonabil, de două-trei săptămâni", a adăugat Dragnea.

Declaraţia liderului PSD vine după ce luni a spus că a discutat cu premierul despre efectuarea unei analize asupra activităţii Guvernului, care se poate termina "nu neapărat  cu schimbări de miniştri". Liviu Dragnea a subliniat că această analiză cade în sarcina premierului, iar apoi acesta va conveni cu liderii PSD dacă se impun sau nu măsuri.

Victor Ponta a declarat şi acesta marţi că "nimeni nu este de neînlocuit, în frunte cu el", răspunzând astfel unei întrebări privind o posibilă remaniere guvernamentală.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ