Adrian Năstase, prima reacție după ce Iohannis i-a retras decorația: ”Nu are nicio justificare!”

| 10 dec, 21:19

Fostul premier Adrian Năstase afirmă că o eventuală retragere a decoraţiei pe care a primit-o în 2002 nu are nicio justificare, precizând că a participat la recepţia organizată de Ziua Naţională la Palatul Cotroceni crezând că, în al doilea mandat, preşedintele Klaus Iohannis va încerca să ajute la o reconciliere naţională.

 

"Klaus Iohannis a început să construiască "România normală" anunţând că a decis să-mi retragă Ordinul "Steaua României", în grad de Mare Cruce, după ce mă invitase la Cotroceni, la recepţia organizată cu ocazia Zilei Naţionale. Recunosc, am mers la Cotroceni crezând că, în al doilea mandat, Iohannis va încerca să ajute la o reconciliere naţională, după dezbinarea din ultimii ani. M-am înşelat iar gestul său meschin de astăzi nu prevesteşte nimic bun", a scris Năstase pe blog, după ce şeful statului a anunţat că va retrage decoraţiile tuturor celor care au condamnări penale, potrivit Agerpres.
Acesta adaugă că acţiunile pentru care a fost decorat nu vor putea fi şterse din cărţile de istorie şi vor putea fi comparate cu 'activitatea nesemnificativă' a lui Iohannis.
"Iohannis vrea să rescrie istoria recentă. Ar trebui, atunci, să topească, între altele, toate decretele de acordare, în perioada 2000-2004, a decoraţiilor statului român, inclusiv ale unor mari personalităţi străine, decrete contrasemnate de mine", a mai scris Năstase pe blog.
Fostul lider al social-democraţilor afirmă că va aştepta contrasemnarea de către premier şi publicarea în Monitorul Oficial a decretului de retragere a decoraţiei sale pentru a lua măsurile cuvenite.
"Nu cred că, după 7 ani de la condamnare din 2012, respectiv 5 ani de la cea din 2014, şi după invitarea mea la Cotroceni, cu ocazia Zilei Naţionale, intenţia de retragere a ordinului are justificare", a mai susţinut Năstase.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 ian, 18:53
Contra
Rusine
La cultura ta nu ti-e rusine? Vreau sa crapi si tu in ccident la vanatoare ca si P. Roman!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ