Adrian Sârbu a demisionat de la șefia CME, proprietarul Pro TV. Acţiunile CME au crescut

| 21 aug, 2013

Adrian Sârbu şi-a înaintat demisia din funcţia de director executiv al Central European Media Enterprises către board-ul companiei, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

UPDATE. Preţul acţiunilor CME, cotate la Bursa de la Praga sub simbolul CETV, a crescut cu peste 10% după ce compania a făcut publică demisia lui Adrian Sârbu. Cotaţiile pot fi consultate la următorul link: http://www.pse.cz/Cenne-Papiry/Detail.aspx?isin=BMG200452024#OL


Adrian Sârbu a ocupat funcţia de preşedinte al board-ului şi director executiv al CME din 2009. Anterior, începând cu 2007, acesta a ocupat funcţia de preşedinte şi director de operaţiuni. Sârbu a ajuns în funcţiile de conducere ale CME după ce PRO TV, companie fondată de el în 1995, a fost cumpărată de către CME.

Compania a avut rezultate financiare proaste în ultimii ani, pe fondul scăderii veniturilor din publicitate. Rezultatele la jumătatea anului ale CME arată pierderi nete de 150 de milioane de dolari, la venituri nete de 317 milioane de dolari. În 2012, CME a înregistrat pierderi de 546,4 milioane de dolari, la venituri nete de 772 de milioane de dolari.

Mandatul lui Sârbu la cârma CME tocmai fusese prelungit până în 2016 în primăvara acestui an. Sârbu ar fi urmat să primească acelaşi salariu, de 1,8 milioane de dolari pe an.

CME are operaţiuni în şase ţări europene (Bulgaria, Croaţia, Cehia, România, Slovacia şi Slovenia). Printre posturile TV deţinute în România se numără Pro TV, Acasă TV, MTV România, PRO Cinema.

Maria Apostol, Marketing and Corporate Affairs Director la Pro TV, nu a putut fi contactată telefonic.


Demisia, confirmată ofocial de CME

Central European Media Enterprises Ltd. (CME) anunţă, într-un comunicat de presă, că Adrian Sârbu a demisionat, miercuri, din funcţiile de Preşedinte şi Chief Executive Officer (CEO) ale companiei, potrivit Mediafax.

"Adrian Sârbu a jucat un rol decisiv în cadrul companiei pentru aproape două decenii. A început ca partener al CME în 1995, când compania a lansat postul PRO TV pe piaţa din România. Ulterior, din 2007 până în 2009, a ocupat funcţia de Chief Operating Officer al companiei. Din 2009 a fost Preşedinte şi CEO al CME", se arată în comunicat.
Ronald Lauder, fondatorul CME şi şeful boardului directoral al CME, îi mulţumeşte lui Adrian Sârbu, prin intermediul aceluiaşi comunicat, pentru "numeroasele contribuţii la succesul companiei CME, pentru pasiunea, dedicarea şi viziunea creativă de excepţie de care a dat dovadă încă din 1995".

"În toată această perioadă, Adrian a creat şi implementat strategia multichannel pentru CME şi divizia new media. Şi-a îndeplinit cu succes atribuţiile de CEO, reuşind să menţină compania în poziţia de lider de piaţă într-un context macroeconomic foarte dificil şi într-o perioadă de tranziţie a industriei media. Îi suntem recunoscători lui Adrian pentru toate aceste realizări şi ne dorim să continuăm colaborarea şi în viitor", spune Ronald Lauder.
Adrian Sârbu a declarat că este "mândru" că a făcut parte din CME pentru aproape 20 de ani şi că a contribuit la succesul neîntrerupt al companiei în această perioadă plină de provocări. "Este o organizaţie extraordinară, cu oameni foarte talentaţi. Sunt încrezător în succesul companiei şi în viitor. Misiunea mea la CME a fost îndeplinită", spune Sârbu, citat în comunicat.

Adrian Sârbu va fi în continuare angajat CME până la 1 ianuarie 2014. Boardul companiei l-a desemnat pe Duco Sickinghe, membru al boardului, să conducă temporar comisia directorală până la preluarea sarcinilor de către un CEO permanent.

Potrivit comunicatului, boardul companiei susţine strategiile de business implementate de către managementul CME în anul 2013, inclusiv intenţia de creştere a tarifelor de publicitate TV şi a tarifelor pentru retransmisie, care ar trebui să conducă la o creştere a business-ului şi la performanţe notabile pentru CME.

Tag-uri: Adrian Sârbu, CME, Pro TV
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ