Adrian Vasilescu, consilier BNR: Guvernatorul Mugur Isărescu nu a colaborat cu Securitatea

| 16 iun, 19:03

Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR Mugur Isărescu, a declarat pentru Libertatea că Isărescu nu a colaborat cu Securitatea şi că are documente de la CNSAS care confirmă acest lucru. Precizarea vine după ce CNSAS a cerut instanţei să constate calitatea sa de colaborator al Securităţii.

 

Întrebat dacă poziţia lui Mugur Isărescu este că nu a colaborat cu Securitatea, Adrian Vasilescu a răspuns afirmativ, explicând pentru Libertatea: ”Această poziţie este susţinută de trei documente ale CNSAS prin care se confirmă că nu a colaborat cu Securitatea”.
Vasilescu a precizat că Mugur Isărescu „a avut de la CNSAS, pe baza unei analize, o decizie de necolaborare”.
El a precizat că e o adeverinţă la dosar, mai are încă una în 2002 şi încă una după 2002 prin care CNSAS ”confirmă sau admite că nu a fost colaborator al fostei Securităţi”.
CNSAS a cerut în instanţă „constatarea calităţii de colaborator al Securităţii” pentru Mugur Isărescu, conform Ziare.com. Dosarul a fost înregistrat luni la Curtea de Apel Bucureşti.
”Colegiul a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane:-art. 3 lit. q (guvernatorul Băncii Naţionale a României, preşedinte, vicepreşedinte de bancă şi membrii consiliului de administraţie din sectorul bancar)-1 persoană", se arată în comunicatul dat de instituţie după şedinţa de marţea trecută a Colegiului.
Conform Ziare.com, persoana la care se face referire este guvernatorul BNR Mugur Isărescu. Ziare.com a precizat că a încercat să obţină un punct de vedere de la Mugur Isărescu, dar deocamdată acesta nu a transmis niciun mesaj.
Marţi, acţiunea vizându-l pe Mugur Isărescu figurează ca fiind înregistrată cu o zi în urmă la Curtea de Apel Bucureşti.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ