Adrian Veştea: Voi candida uninominal la preşedinţia CJ Braşov

| 26 mar, 20:10

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, a declarat, marţi, că va candida uninominal din partea PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Braşov, menţionând că s-a considerat în cadrul coaliţiei de guvernare că nu poate reprezenta un pericol de a pierde.

"Nu am spus niciodată că nu voi face campanie alături de Partidul Social Democrat. De altfel, există o decizie luată în coaliţie în care la nivelul europarlamentarelor se va candida în alianţă, acelaşi lucru se va întâmpla şi la municipiile reşedinţă de judeţ din localităţile în care există alţi candidaţi decât PNL sau PSD. După cum mi-am exprimat intenţia săptămâna trecută, de această dată, s-a materializat acest lucru: eu voi candida uninominal (la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov - n.r.). Am câştigat categoric şi data trecută. S-a considerat în cadrul coaliţiei de guvernare că nu pot reprezenta un pericol de a pierde preşedinţia Consiliului Judeţean Braşov", a afirmat Veştea, înainte de şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

El a spus că este normal să fie găsite soluţii care să maximizeze şansele pentru câştigarea alegerilor la municipiu.

"Eu am spus-o cât se poate de clar că eu, din poziţia în care sunt, voi candida uninominal şi este foarte normal, chiar am avut un interviu în cursul zilei de ieri în care am spus că este normal să găsim soluţii să maximizăm şansele pentru municipiu, dar ar fi normal ca în zonele unde avem siguranţă că putem câştiga alegerile uninominal pe sigla partidului s-o putem face. (...) Se poate întâmpla şi în alte judeţe unde preşedinţia Consiliului judeţean a fost câştigată de către PSD sau PNL", a adăugat Adrian Veştea.

Întrebat dacă PNL va colabora cu PSD pentru alegerile la Primăria Braşov, iar pentru Consiliul Judeţean cele două partide vor fi adversare, Adrian Veştea a spus: "Eu consider că este o responsabilitate pe care mi-o asum".

"Voi face în aşa fel încât în ceea ce mă priveşte pe mine să maximizez rezultatul Partidului Naţional Liberal la nivelul Consiliului Judeţean Braşov şi, în acelaşi timp, la nivelul alianţei, care este atât pentru europarlamentare, cât şi pentru Primăria municipiului reşedinţă de judeţ să obţinem un rezultat cât mai bun. (...) Nu cred că va fi un război electoral, că nu am avut în decursul timpului, nu sunt o fire din aceasta impulsivă, nu am avut niciodată adversităţi sau dispute atât de tranşante, cred că despre mine vorbesc faptele", a mai explicat Veştea.

În opinia sa, este "o strategie bună aceea de a avea candidaţi independenţi la nivelul Consiliilor judeţene sau Primăriilor municipii reşedinţă de judeţ, unde PNL poate câştiga categoric şi, în acelaşi timp, este foarte bine că s-au făcut coaliţii la nivelul unor municipii unde era necesar".

Întrebat cât mai rămâne în funcţia de ministru, având în vedere candidatura sa la Consiliul Judeţean Braşov, Veştea a precizat: "Voi rămâne atât cât este necesar, nu este nicio incompatibilitate, voi face în aşa fel încât să-mi fac datoria şi într-o parte şi în alta, inclusiv în perioada campaniei electorale".

"Este foarte posibil să-mi iau o perioadă de concediu de odihnă în aşa fel încât să pot derula. Voi delega atribuţiile. Poate fi plătit, poate fi neplătit (concediul - n.r.). (...) Dacă este de odihnă înseamnă că este un concediu care este prevăzut în Codul Muncii şi este un drept al fiecăruia dintre noi", a completat ministrul, adăugând că, dacă va trebui să aleagă, se va supune "regulilor jocului".
Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ