AEP: 3.613 cereri de înscriere în Registrul electoral depuse de românii din străinătate

| 25 iul, 19:12

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că, până luni, au fost validate 3.613 cereri de înscriere în Registrul electoral depuse de alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, dintre acestea 2.913 sunt pentru votul prin corespondenţă, iar 700 pentru cel în secţii.

Potrivit sursei citate, cele mai multe cereri de vot prin corespondenţă au fost depuse de românii din Spania - 1.290, Italia - 791, Franţa - 118 şi Germania - 101. La polul opus se află românii din Ungaria, Vietnam, Rusia, Noua Zeelandă, India, Coreea de Sud, Cipru şi Africa de Sud - câte o cerere. 

În ceea ce priveşte numărul de cereri de vot la secţie, cele mai multe au fost depuse în Spania - 305, Republica Moldova - 156, Italia - 71 şi Portugalia - 24. 

AEP face apel la cetăţenii români din afara graniţelor ţării să se adreseze misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în vederea depunerii documentelor necesare înscrierii în Registrul electoral cu opţiunea pentru votul prin corespondenţă sau la o secţie de votare din apropierea locuinţei. De asemenea, Autoritatea recomandă alegătorilor români din străinătate să se informeze la Ministerul Afacerilor Externe în legătură cu organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare în afara ţării. 

Potrivit Legii nr. 208/ 2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, Ministerul Afacerilor Externe organizează alegerile parlamentare în străinătate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ