AEP: 75 de cetățeni români au primit adeverințe pentru a candida la alegerile locale din Italia

| 24 mai, 11:03

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că 75 de cetățeni români rezidenți în Italia au solicitat și au primit adeverințele necesare pentru a-și putea înscrie candidatura la alegerile locale din Peninsulă.

"Adeverința eliberată de Autoritatea Electorală Permanentă atestă faptul că, potrivit evidențelor autorităților române, solicitanții nu au nicio interdicție în ceea ce privește exercitarea drepturilor electorale și nici nu se află sub incidența unei hotărâri judecătorești definitive prin care să fie condamnați la pierderea drepturilor electorale", se arată într-un comunicat al AEP transmis miercuri AGERPRES.

Dintre cei 75 de potențiali candidați români la alegerile locale din Italia, 51 sunt femei și 24 bărbați.

"Vârsta medie a cetățenilor români care intenționează să intre în cursa electorală pentru ocuparea unui loc de consilier local în Italia este de 39 de ani, scrutinul local urmând să aibă loc în Italia la data de 11 iunie, în 1.021 de localități", menționează AEP.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ