Aeroportul din Sibiu, creştere cu 12 % a numărului de pasageri

| 04 oct, 2013

Aeroportul Internaţional din Sibiu (AIS) a înregistrat în prima jumătate a anului o creştere cu 12 % a numărului de pasageri, faţă de aceeaşi perioadă din 2012, cu patru procente mai mult faţă de procentul raportat pentru primul semestru de Aeroportul Cluj-Napoca, potrivit datelor furnizate astăzi de aeroportul sibian.

'Din analiza datelor comparative a situaţiilor pe semestrul unu în anii 2012 şi 2013, a reieşit că numărul de pasageri total, îmbarcaţi şi debarcaţi la AIS, s-a mărit 12% în 2013, faţă de perioada similară a anului 2012. În fapt, în cazul AIS rezultă o creştere îmbucurătoare a numărului de pasageri total, coroborată cu un efort de eficientizare a ocupării capacităţii aeronavelor, susţinut de către companiile aeriene', a declarat Nicoleta Boborodea, purtător de cuvânt al AIS.

Aeroportul Internaţional din Sibiu raportează creştere de 12 % a numărului de pasageri, iar cel din Cluj-Napoca a declarat o creştere de circa 8 % a traficului în prima jumătate a acestui an, faţă de primul semestru al anului trecut.

În pofida creşterii numărului de pasageri, la Aeroportul Internaţional din Sibiu s-a înregistrat o scădere de 2,4 %, în prima jumătate a acestui an, a numărului de mişcări de aeronave comerciale, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Aeroporturile din România au înregistrat în primul semestru o scădere a traficului de circa 2 %, însă reducerea numărului de pasageri este mai mică decât cea a numărului de mişcări, a declarat, joi, preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România, David Ciceo, director general al Aeroportului internaţional Cluj-Napoca 'Avram Iancu'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ