Afacerile Hornbach în România au crescut cu 4% în 2012/2013

| 30 mai, 2013

Afacerile grupului german Hornbach în România au consemnat un avans de 4% în anul financiar încheiat la 28 februarie 2013, potrivit unui comunicat al companiei.

"Materialele de construcţii au adus, anul trecut, 37% din vânzările totale, în timp ce articolele de grădină au o ascensiune continuă", a afirmat Mugurel-Horia Rusu, directorul general al Hornbach România, citat de Agerpres. 

Acesta a subliniat, de asemenea, că pentru anul în curs, pe piaţa locală ar putea fi înregistrată o creştere cu aproximativ 3% a cifrei de afaceri. 

La nivel global, Hornbach Holding AG, unul dintre principalii operatori de magazine de bricolaj din Europa, a raportat, în anul financiar 2012/2013 (început la 1 martie 2012 şi finalizat la 28 februarie 2013), o creştere cu 0,8% a vânzărilor, până la 3,229 miliarde de euro. În acelaşi timp, profitul înainte de dobânzi şi impozite (EBIT) s-a ridicat la 145,9 milioane de euro, sub nivelul cifrei raportate în anul financiar precedent - 169,1 milioane de euro.

Potrivit lui Albrecht Hornbach, CEO al Hornbach Holding AG, principala cauză a scăderii profitului a fost agravarea recesiunii începând din vara anului trecut. 

"Ne-am menţinut poziţia în ciuda mediului economic foarte dificil, iar vânzările s-au îmbunătăţit uşor. Cu toate acestea, scăderea vânzărilor pe pieţele internaţionale nu ne-a ajutat să ne menţinem ritmul de creştere din anul precedent", a declarat Albrecht Hornbach. 

În ceea ce priveşte vânzările Hornbach din Germania, excluzând noile magazine inaugurate şi extinderile, acestea au consemnat o creştere similară celei înregistrate în anul financiar precedent, de 5,8%. Dincolo de performanţele înregistrate în Germania, vânzările generate de magazinele din celelalte ţări europene, fără a include noile locaţii, au scăzut cu 3,2%. 

"Performanţele din Germania ne-au ajutat să obţinem o creştere uşoară a vânzărilor grupului", a mai spus Hornbach. 

În ceea ce priveşte numărul de angajaţi din cadrul grupului Hornbach, acesta a crescut, în anul financiar 2012/2013, cu 4,1%, până la 14.913. Cele mai multe dintre cele aproximativ 600 de noi locuri de muncă au fost create prin deschiderea de noi magazine pe patru pieţe - Suedia, România, Elveţia - dar şi în Germania, Oberhausen. 

Capitalurile proprii ale grupului german s-au majorat de la 45,9% la 48,3%, iar dividendele ar trebui să rămână neschimbate. 

În acest an, Hornbach intenţionează să efectueze investiţii cuprinse între 150 şi 200 de milioane de euro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ