AFLĂ ADEVĂRUL! Cantitatea REALĂ de sare pe care trebuie să o consumi, pentru a fi sănătos

| 18 aug, 2014

Poate din dorinta de a manca sanatos, multi dintre noi am renuntat la a consuma sare, cand, pe toate canalele, suntem informati cat de periculos este excesul de sare pentru organism.

Potrivit unui studiu privind rata decesului si bolile de inima, dietele foarte sarace in sare ar putea fi mult mai putin benefice pentru sanatate decat credeau expertii. Chiar mai mult, astfel de diete ar putea fi un important factor de risc.

Celalalt studiu, despre efectele tensiunii arteriale, arata ca persoanele cu o dieta ce include un consum moderat de sare nu au avut niciun beneficiu legat de starea de sanatate dupa ce au redus aportul de sare in organism, comparativ cu efectele observate asupra persoanele a caror dieta presupunea un aport marit si care au redus consumul, potrivit descopera.ro.

"Anterior, se credea ca beneficiile pentru sanatate cresc direct proportional cu reducerea consumului de sare. Aceste doua studii arata ca exista un nivel optim al consumului si ca mai putin nu este in mod obligatoriu mai sanatos", a declarat, pentru Reuters, doctorul Andrew Mente de la McMaster University din Hamilton, Ontario, Canada, principalul autor al studiului legat de tensiunea arteriala.

 

Pe de alta parte, un al treilea studiu efectuat de o echipa internationala sustine teoria clasica potrivit careia exista o legatura directa intre un cosum redus de sare si o mai buna stare de sanatate si nu a gasit nicio dovada ca un nivel foarte scazut al sodiului in organism ar fi periculos.

 

Insa un lucru este sustinut de concluziile tuturor celor trei cercetari: sarea, in cantitati mari, face rau. Nivelul crescut de sare in alimentatie contribuie la cresterea tensiunii arteriale, infarct, probleme ale rinichilor, atacuri cerebrale si disfunctionalitati cardiace.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ