AGA Nuclearelectrica a aprobat Memorandumul pentru construcţia reactoarelor 3 şi 4

| 22 oct, 23:39

Societatea Nationala Nuclearelectrica S.A. („SNN”) informeaza ca Memorandumul de Intelegere privind dezvoltarea, constructia, operarea si dezafectarea Unitatilor 3 si 4 CNE Cernavoda a fost aprobat astazi, 22 octombrie 2015, de Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor SNN, ulterior aprobarii acestuia de catre Guvernul Romaniei in data de 2 septembrie 2015.

Memorandumul este parte a Strategiei guvernamentale de continuare a Proiectului Unitățile 3 și 4 CNE Cernavodă prin organizarea unei proceduri de selectare de investitori, aprobata de Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor SNN in data de 22.08.2014, si stabileste directiile viitoarei cooperari intre partile semnatare, SNN si China General Nuclear Power Corporation (”CGN”), in calitatea sa de investitor, in vederea dezvoltarii Proiectului.

“Proiectul Unitatilor 3 si 4 CNE Cernavoda este investitia optima, pe de o parte, pentru statul roman si, implicit, pentru sistemul energetic romanesc din punct de vedere al asigurarii pe termen lung a securitatii in furnizare, a independentei, a unui mix energetic echilibrat si stabil capabil sa sustina atingerea tintelor de decarbonizare si, pe de alta parte, pentru Nuclearelectrica din punct de vedere al valorificarii activelor si cresterii financiare asociate operarii si asigurarii mentenantei si combustibilului in noua companie de proiect. Proiectul implica crearea de locuri de munca si dezvoltarea industriei nucleare pe orizontala. Proiectul Unitatilor 3 si 3 inseamna, de fapt, dezvoltare economica macro si micro” - Daniela Lulache, Director General.

Dupa semnarea Memorandumului de Intelegere, SNN si CGN vor intra in faza finala a procedurii de selectie si anume negocierea si finalizarea Acordului Investitorilor si ale Actului Constitutiv in vederea infiintarii noii companii de proiect pentru constructia si finalizarea Unitatilor 3 si 4 CNE Cernavoda.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ