Agresivitatea propagandei băsiste, un indicator al succesului vizitei lui Ponta în SUA

| 04 noi, 2013

Cheia vizitei, așa cum o numește jurnalistul în cauză, nu o reprezintă întâlnirea dintre Titus Corlățean și John Kerry. Scopul vizitei l-a reprezentat relansarea relațiilor bilaterale dintre România și SUA, atât la nivel politic și militar, cât și la nivel economic. Iar la acest nivel, vizita oficială a premierului Victor Ponta și-a atins scopul.

După mai bine de două săptămâni de la vizita oficială a premierului Victor Ponta în Statele Unite ale Americii, propaganda băsistă încă face eforturi disperate să miminizeze efectele unui eveniment major pentru România, de natură să îmbunătățească relații politice, militare și economice dintre cele două state. Urmând o logică greșită, unul dintre susținătorii președintelui în spațiul media, încearcă să impună un scenariu conform căruia vizita oficială în SUA nu ar fi fost intermediată de  Departamentele de Stat ale celor state, din cauză că reprezentanții acestor ministere, Titus Corlățean și John Kerry nu au avut o nicio întrevedere.

Adevărul este că oficialul american nici nu se afla pe teritoriul Statelor Unite ale Americii pe perioada vizitei oficiale a delegației române conduse de premierul Victor Ponta. John Kerry se afla în Londra la o întâlnire cu reprezentanți diplomatici din 11 țări occidentale și din Orientul Mijlociu, în încercarea de a soluționa, pe cale diplomatică, dosarul nuclear iranian. Prin urmare, scenariul promovat de propaganda băsistă își pierde credibilitatea, fiind demontat cu argumente și fapte reale.

Pe lângă penibilitatea de care dă dovadă respectivul jurnalist, insistând pe acest subiect la mai bine de două săptămâni de la efectuarea vizitei, dă dovadă și de ignoranță, invocând practicile aplicate în diplomație și regulile de protocol instituțional. La o simplă confruntare cu manualele de specialitate în acest domeniu, aflăm că delegațiile diplomatice ale țării gazdă și țării invitate sunt formate  în funcție de natura vizitei și de implicit de scopul acestei, nefiind o practică necesară care să impună o întâlnire între reprezentanții Departamentelor de Stat.

Cheia vizitei, așa cum o numește jurnalistul în cauză, nu o reprezintă întâlnirea dintre Titus Corlățean și John Kerry. Scopul vizitei l-a reprezentat relansarea relațiilor bilaterale dintre România și SUA, atât la nivel politic și militar, cât și la nivel economic. Iar la acest nivel, vizita oficială a premierului Victor Ponta și-a atins scopul.

Genul acesta de atitudine și comportament din partea propagandei băsiste nu reprezintă decât un indicator al succesului de care această vizită s-a bucurat. În contextul în care, după atât de mult timp trecut de la acest eveniment, apropiații președintelui încă mai încearcă, prin orice mijloace, să reducă importanța vizitei oficiale în SUA, este o dovadă suficientă a faptului că tabăra lui Băsescu a fost destul de afectată de reușita premierului la acest nivel.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 noi, 2013
cantautor
s-a trezit si Pop....cu vizita in SUA..
intre timp SUA(FMI) a venit ea la noi...
cheia de care tot faci vorbire este cheia de la contul Dlui Ghita,cred...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ