”Agricola Băsescu” îl afundă pe președinte în cernoziomul de Călărași

| 16 noi, 2013

”Agricola Băsescu” a determinat un scandal la nivel înalt, fără precedent. Cu toate că din ce în ce mai mulți comentatori își reamintesc reacțiile la fel de iritate ale președintelui în legătură cu cealaltă afacere dezvăluită premierul USL, cea a vilei de protocol Dante, putem spune că a fost depășit cu mult în amploare de scandalul ce capătă zilnic amploare în jurul creditului bancar și a terenurilor agricole din Călărași.

Să remarcăm mai ales faptul că, pentru prima oară, nume mari din presa adeseori mult prea obedientă și laudativă față de președinte au publicat adevărate rechizitorii critice extrem de dure la adresa acestuia pe această temă. Dan Tapalagă îl ironizează din start, numindu-l ”agricultorul Băsescu” și detaliază ce ar trebui să facă acesta și nu face pentru a demonta acuzele. Cei familiarizați cu scrierile acestuia vis-a-vis de președintele Băsescu, probabil că au recitit textul de două ori, numai pentru a se întreba nedumeriți la final dacă nu cumva s-a făcut o confuzie de autori. Cristian Pantazi, un alt autor care a întârziat cu criticile la adresa ocupantului Palatului Cotroceni, acum parafrazează celebra admonestare a chestorului de odinioară: Nu e bine, domnule președinte!

Până la urmă constatăm că Traian Băsescu este lovit mai dur de cei care au rămas în tabăra sa luînd în serios pretențiile moralizatoare ale acestuia. Pentru prea mult timp președintele a pretins că este singurul deținător al adevărului cu privire la ceea ce este corect și moral, iar acum tot acest efort teatral se întoarce împotriva sa de unde se așteapta cel mai puțin. Dar să nu ne facem iluzii, semnalul negativ al implicării președintelui în scandalul terenului din Călărași este maxim și pentru cei nu atât de naivi, din tabăra dreptei în așteptarea coagulării. Pentru aceștia, mulți dintre ei indivizi unși cu toate alifiile, semnalul transmis de președintele Băsescu este unul de panică: căpitanul părăsește primul nava, semn clar că lucrurile nu merg bine și inițiativa politică a acestuia se scufundă. Este chiar neclar cum de niciun consilier nu i-a atras atenția lui Traian Băsescu despre mesajul contradictoriu pe care-l transmite legându-și public viitorul de o moșie de câteva hectare, renunțând aparent să mai insiste pe ideea insidioasă a viitorului său ca premier al unui ipotetic guvern de dreapta.

Să fim bine înțeleși, Traian Băsescu, devenit celebru încă de la începutul primului său mandat prezidențial pentru că toate somitățile cu care se înconjurase și-au dat pe rând demisiile, arătând că noul președinte este de ne-consiliat. Ne-consiliat a fost și acum, când singur și fără să fie presat de nimeni și-a agravat situația subliniind prin propriile declarații că terenul l-a vrut el, îl va stăpâni într-un final tot el și că fiica sa mai mare a fost un simplu paravan. Aici avem câteva chestiuni foarte ușor de sesizat oricui este familiarizat cu regimul juridic al tranzacțiilor imobiliare. Terenul luat pe credit de Ioana Băsescu nu poate trece în posesia tatălui, așa cum a subliniat acesta, decât prin preluarea creditului. Ori Traian Băsescu a subliniat singur că nu este solvabil, având un salariu prea mic. Atunci, se ridică automat întrebarea, cum și de unde va scoate suma necesară stingerii unui credit atât de mare? De aici și până la suspiciunile de spălare de bani este doar un pas. Să remarcăm în treacăt că ingenuitatea cu care Traian Băsescu însuși a dat publicității toate aceste detalii agravante reprezintă de fapt incapacitatea sa profundă de a percepe și a respecta principiile de moralitate pe care românii le au față președintele țării. Parafrazând la rândul nostru celebrul dicton care spunea că ”Regina nu are picioare!”, Traian Băsescu nu realizează că președintele României nu face afaceri. Nici bune, nici rele, de niciun fel. Mai ales, așa cum remarcau și noii săi critici, tocmai el cerea românilor acceptarea unei curbe de sacrificiu extrem de dure, contrazisă flagrant acum de amploarea afacerii ”Agricola Băsescu”. Este ofensator pentru majoritatea cetățenilor acestei țări că în familia președintelui vâjâie milioanele de euro și sutele de hectare de teren precum muștele vara... Să ne imaginăm ce ar fi fost dacă Ioana Băsescu cerea un credit normal, de câteva zeci de mii probabil, credit care s-ar fi materializat în câteva zeci de hectare. Absolut nimic! Nmeni nu ar fi fost interesat de acestea, așa cum nimeni nu vorbește de restul afacerilor din familia președintelui. Dar în cazul implicării conducerii CEC, a traficului evident de influență și a valorii exagerate a inițiativei, Traian Băsescu pare să fi trezit din amorțeală simțul critic al multora, care îi cer acum să respecte primul criteriile de moralitate pe care până acum le-a pretins doar de la adversarii săi.

Tag-uri: basescu, Ponta, usl, Vila Dante
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 noi, 2013
gelu
Marele Basinescu!!!
Tinand cont de adevaratul CV al Escrocului National No.1, Traian Basinescu are o avere de cel putin cateva sute de milioane dolari dosita in paradisurile fiscale. Un CV care arata cam asa, eu l-am scris la repezeala din memorie cu foarte multe omisiuni si poate unele inavertente. CV care trebuie documentat foarte bine si extins si la procurorii si judecatorii care l-au albit in dosarele lui penale impreuna cu posturile pe care au fost numiti acestia dupa ce l-au salvat de inchisoare. CV de mare hot, pungas si escroc al presedintelui Traian Basescu: 1. Ca capitan de nava castiga din buf, bisnita cu blugi, cafea, alcoolice si alte cele un milion de lei. 2. In 1981 incendiaza portul Rouen in timpul descarcarii nevei Arges de naftalina la terminalul Shell de France. 3. Ca Sef de Agentie economica la Anvers in 1989 este chemat in tara deoarece a falsificat nota de plata, pentru repararea unei nave Zimnicea aflata in tranzit in acest port, umfland nota cu 300.000 de franci belgieni. 4. Ca adjunct la Ministerul Transportului implicat in dosarul Flota prin vanzarea mineralierelor pe 1 dolar bucata, prejudiciu adus statului fiind astfle de 300 de milioane de dolari. 5. Este este implicat in plata a milioane de dolari pentru reparatia navei Crisana condusa de Mircea Basescu in Japonia in 1991, nava care sosita in tara a luat foc subit pentru a se sterge astfel urmele reparatiilor fictive s-a notei de plata umflate la greu. 6. Este implicat in destructurarea CFR si vinderea la fiare vechi a mii de vagoane de cale ferata si sute de locomotive diesel-electrice. 7. Este implicat in atribuirea contractelor grase baietilor destepti ce lucreaza in ramura transporturilor auto si asfaltarilor de drumuri. 8. Ca Primar la Capitala isi angajaza cele doua fiice la firma Luxten pe mii de euro pe luna, firma care avea contracte cu Primaria. 9. O inzestreaza pe Udrea cu parcarile Dali. 10. Isi aproba singur o locuinta vila din Mihaileanu pe care-o cumpara mai tarziu la pret mult, mult su

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ