Airbus a obţinut o comandă de 20 de avioane A380, de 8,1 miliarde $

| 17 iun, 2013

Airbus a obţinut, în prima zi a salonului aeronautic de la Paris, o comandă pentru 20 de avioane A380, din partea companiei de închirieri Doric Asset Finance, în valoare de 8,1 miliarde de dolari la preţurile din listă, aceasta fiind cea mai mare comandă pentru aceste aeronave din ultimii trei ani.

Ultima mare comandă primită de Airbus pentru A380 a avut loc în 2010, din partea companiei aeriene Emirates, din Dubai, cel mai mare operator de A380 la nivel mondial, transmite Bloomberg.

Angajamentul venit din partea Doric apropie Airbus de ţinta unor comenzi pentru 25 de avioane A380 stabilită pentru acest an, după ce în primele cinci luni nu a obţinut niciun contract.

Prima comandă de la salonul de la Paris a venit din partea International Lease Finance, care a exercitat opţiuni de achiziţie a 50 de avioane Airbus A320, numărul total al aeronavelor de acest tip comandate de companie ajungând la 150.

Boeing a primit în prima zi a salonului o comandă din partea diviziei de închirieri de avioane a General Electric pentru 10 aeronave 787 Dreamliner, evaluate la circa 2,9 miliarde de dolari. Boeing a confirmat ulterior o altă comandă din partea Qatar Airways pentru nouă avioane 777-300ER, în valoare de 2,8 miliarde de dolari.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ