Al doilea caz de mită la Bac: Preşedintele comisiei de la "Liceul Ion Bănescu" din Mangalia, reţinut

| 25 iul, 2013

Amza Gheorghe, preşedintele comisiei de bacalaureat de la Liceul Tehnologic "Ion Bănescu" din Mangalia, a fost reţinut pentru 24 de ore cu propunere de arestare preventivă pentru infracţiunile de luare de mită şi permitere a accesului unor persoane neautorizate la informații care nu sunt destinate publicității.

Procurorii din cadrul DNA Serviciul teritorial Constanța efectuează cercetări penale față de inculpatul Amza Gheorghe, președinte al comisiei de bacalaureat de la centrul de examen nr. 37 din cadrul Liceului Tehnologic „Ion Bănescu" din Mangalia, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de luare de mită și permitere a accesului unor persoane neautorizate la informații care nu sunt destinate publicității, se arată într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Din primele cercetări, Amza Gheorghe a primit, cu ocazia desfăşurării examenului de bacalaureat, sesiunea iunie 2013, prin intermediar, de la mai mulți elevi, participanți la examenul de bacalaureat, suma de 3.000 euro și a beneficiat de achitarea contravalorii cazării într-un hotel din stațiunea Saturn, în cuantum de 1.863 lei și a serviciilor de masă, cu titlu de mită.

Banii au fost primiți pentru a permite elevilor să promoveze în mod fraudulos proba la disciplina chimie din cadrul examenului de bacalaureat. Ca urmare, la data de 5 iulie 2013, inculpatul Amza Gheorghe, împreună cu alte persoane, a pus la dispoziția elevilor rezolvările subiectelor la proba de chimie, în condițiile în care acestea aveau caracter confidențial.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

La data de 25 iulie 2013, procurorii au dispus reținerea acestuia pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ