Al Gore 'recrutează' mii de participanți la Web Summit de la Lisabona pentru lupta împotriva schimbărilor climatice

| 13 noi, 14:58

Fostul vicepreședinte al SUA Al Gore 'a recrutat' joi aproape 20.000 de participanți la Web Summit din Lisabona pentru lupta împotriva schimbărilor climatice, în ultima zi a celui mai important congres dedicat tehnologiei din Europa, care a reunit începând de luni peste 60.000 de persoane, relatează EFE.

"Am venit azi să vă vorbesc și să vă recrutez pentru lupta împotriva schimbărilor climatice", a declarat militantul american în fața unei săli plină până la refuz. Fostul vicepreședinte și-a început discursul cu o serie de întrebări: "Putem opri schimbarea climatică?", "Ne putem noi schimba?" "Oare ne vom schimba?"

La primele două, el a răspuns cu un hotărât "da, desigur", însă la cea de-a treia a recunoscut că nu are încă "un răspuns". "Vreau să cred că răspunsul este "da", însă "adevăratul răspuns îl aveți voi", a spus responsabilul american adresându-se publicului.

Generația voastră va crea instrumentele necesare pentru a stopa emisiile" gazelor ce afectează mediul, le-a spus el participanților.

"Voi puteți construi tehnologiile care să fie eficiente pentru reducerea emisiilor, puteți crea marele impact care să răspundă acestei întrebări, mai mult decât oricare alte grupuri din lume", a insistat Al Gore. "Primul lucru pe care îl va face viitorul președinte al SUA este să se întoarcă la Acordul de la Paris", a spus Gore. El a cerut lumii să facă deosebire între "SUA și Donald Trump", subliniind că poporul american face parte din această luptă, în pofida lui Trump.

"Acum este momentul să acționăm în mod concret. Vă întreb și vă recrutez. Aveți încredere în mine, cred că peste 5, 10 sau 20 de ani vom privi în urmă și vom gândi că a fost mai greu decât ne-am imaginat, dar că totuși am reușit", a spus el. Al Gore, care a ținut un discurs de aproximativ 30 de minute, a dorit totuși să se arate "optimist" și plin de "speranță".

În discursul său plin de simboluri și în care a încercat să nu vorbească prea mult despre președintele Trump, a asigurat că "oamenii sunt cei care au vocea cea mai puternică". "Mulți dintre voi construiți o nouă piață, care poate avea mai multă forță decât noi toți", a conchis el.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ