Alcoolemie RECORD la o bătrână de 72 de ani din Galaţi: cât băuse PENSIONARA BEŢIVĂ

| 10 iun, 17:04

O bătrână de 72 de ani din localitatea Movileni a fost adusă în comă alcoolică la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, cu o alcoolemie record de 4,1 grame la mie alcool în sânge.

Un trecător a văzut-o zăcând într-un şanţ din sat şi a sunat la 112, potrivit Agerpres.

"S-a primit solicitarea pentru a merge un echipaj SMURD de terapie intensivă, într-o comună a judeţului Galaţi pentru a acorda asistenţă medicală de urgenţă unei persoane vârstnice, aflată în comă, care s-a dovedit a fi o comă etanolică. Dusă la spital, a fost echilibrată în Unitatea de Primiri Urgenţe. Am avut ulterior surpriza să constatăm că pe rezultatul analizei de laborator era 4,1 grame la mie şi s-a decis ca tratamentul să fie continuat într-o secţie a Spitalului de Psihiatrie, unde va primi probabil şi consiliere", a declarat miercuri dr. Angel Trifan, coordonatorul UPU SMURD Galaţi.

Cazul a uimit şi alţi medici cărora parcă nu le vine să creadă că femeia este în viaţă.

"Alcolemia de peste 4 grame la mie înseamnă o ingerare de peste doi litri de vin, peste un litru de ţuică ceea ce şi pentru o persoană fără boli cronice şi tânără înseamnă un pericol foarte mare. Din punct de vedere medico-legal se consideră că o alcoolemie de peste 2 grame la mie are risc letal", a precizat dr. Vaentin Boldea, medic de familie.

Cazul a intrat şi în atenţia medicilor Spitalului de Psihiatrie din Galaţi, unde a ajuns femeia de 72 ani.

"Cea mai mare pondere a cazurilor cu alcool o au cei cu vârste între 20 şi 30 de ani. Nu prea avem cazuri la această vârstă destul de înaintată. Consilierea pe care o facem noi este partea de psihoterapie suportivă şi recomandările igienico-dietetice pentru externare. Dacă apar complicaţiile de genul sevrajului, cu delirium, encefalopatie, asta apare de obicei la pacienţii cronici consumatori de alcool, atunci spitalizarea se prelungeşte până la momentul stabilizării. Costul spitalizării este suportat de spital", a spus dr. Oana Hanuţ, de la Spitalul de Psihiatrie.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ