Aldea: Termenul de finalizare pentru Magistrala 5 rămâne sfârșitul trimestrului II 2018

| 26 mai, 09:25

Termenul de finalizare pentru Magistrala 5 de metrou rămâne sfârșitul trimestrului II al anului 2018, contractul pentru sistemul de siguranță și automatizare a traficului putând fi semnat în circa două luni, dacă nu sunt contestații, a declarat, joi, directorul general al Metrorex, Marin Aldea, într-o conferință de presă.

"Noi ne menținem pe poziție în ceea ce privește termenul de finalizare a Magistralei 5: sfârșitul trimestrului II, 2018. A fost lansată licitația cu privire la sistemul de siguranță și automatizare a traficului. Este în SEAP acum. În câteva zile probabil că o va vedea toată lumea. Acum este în analiză, conform prevederilor legislative. Este un sistem de semnalizare, automatizare și siguranță a traficului complex care se va realiza în mai multe faze", a precizat Aldea.

Potrivit acestuia, contractul pentru sistemul de semnalizare ar putea fi semnat în circa două luni, dacă nu sunt contestații.

Întrebat dacă este timp suficient pentru implementarea acestui sistem pe trenuri, directorul Metrorex a răspuns: "Noi credem că da. O să vedem, testăm piața".

"Mulți specialiști spun că termenul este foarte scurt. E adevărat. Ne dorim termene foarte scurte, pentru că știu că locuitorii din Drumul Taberei nu mai au răbdare și îi înțelegem și nici noi nu mai avem răbdare. Nu vrem să mai amânăm nimic. De asta am și pus termene scurte. Dacă toți cei care ar putea să realizeze acest sistem de siguranță și automatizare a traficului spun că nu se poate, nu avem ce face. Dar, dacă unul singur vine și spune: 'Da, domnule, noi putem să îl realizăm'. 'Foarte bine. Noi asta ne dorim'. Ne propunem termene mai scurte. A fost destul de mult timp când au fost termene și le tot lăsam și le tot lungeam. Nu, s-a terminat! Gata!", a subliniat șeful Metrorex.

La jumătatea lunii mai, Marin Aldea a declarat că la Magistrala 5 de metrou structura de rezistență este realizată în procentaj de 91-92%, finisajele în proporție de 32-35%, dar sunt stații unde există un procentaj de realizare de 70-80%, cum ar fi stația Orizont, Favorit și Drumul Taberei 34.

"Noi ne-am propus ca, la finele semestrului I al anului 2018, să punem în funcțiune cu călători Magistrala 5, cu trenurile din flota actuală", a spus, atunci, Aldea.

Proiectul Magistrala 5 de metrou are trei secțiuni: Eroilor — Drumul Taberei, Eroilor — Iancului și, respectiv, Iancului — Pantelimon.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ