Alegeri FIFA: Anglia propune boicotarea Cupei Mondiale Rusia 2018

| 29 mai, 14:05

Președintele Federației engleze de fotbal, Greg Dyke, a declarat că țara sa va susține un posibil boicot al Cupei Mondiale din 2018, programată în Rusia, în cazul în care elvețianul Sepp Blatter va fi reales vineri în funcția de președinte al FIFA.

Greg Dyke a precizat, într-un interviu acordat BBC, înaintea alegerii noului președinte al FIFA, că Anglia nu va acționa de una singură, ci are în vedere un boicot comun al federațiilor naționale din Europa.

"Dacă toată UEFA va fi de acord și toate țările vor dori acest lucru, cred că așa este corect", a precizat conducătorul fotbalului englez.

Omologul său olandez, Michael van Praag, a precizat însă că federația sa nu a discutat niciodată despre un posibil boicot.

În cursul zilei de joi, britanicul David Gill, vicepreședintele FIFA, a amenințat că va boicota Comitetul Executiv extraordinar al Federației internaționale, care urmează să se desfășoare sâmbătă, urmând să-și prezinte totodată demisia, dacă Blatter va fi reconfirmat în funcție.

Pe de altă parte, FIFA a anunțat vineri că a amânat pentru sâmbătă dimineață conferința de presă prevăzută după Congres, la care urmează să fie prezent președintele ales.

"Ținând cont de lungimea agendei acestei zile (vineri) și desfășurarea unui Comitet Executiv sâmbătă, conferința de presă post-Congres va avea loc sâmbătă, la 11,30 (12,30 ora României), la sediul FIFA și nu va avea loc, deci, o conferință de presă în această zi (vineri)", a precizat FIFA într-un comunicat.

Congresul electiv al FIFA s-a deschis vineri la Zurich, iar alegerea președintelui se va face prin vot secret, candidații fiind Sepp Blatter, care vizează un al cincilea mandat în fruntea forului fotbalistic mondial, și prințul iordanian Ali bin Al Hussein. Procesul electoral se va desfășura între orele 17,30 și 20,30 (ora României), potrivit AFP.

Citeşte şi: Vladimir Putin se implică în scandalul FIFA. Mesaj tranşant către SUA

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ