Alegeri la Chişinău. Candidatul socialist Ion Ceban, 41% din voturi. Eşec pentru Plahotniuc

| 21 mai, 13:39
Alegeri locale la Chişinău şi Bălţi. Edilul din Chişinău va avea un mandat de doar un an, miza scrutinului este uriaşă pentru că poate prefigura raportul de forţe pentru alegerile parlamentare din toamnă.

Primele rezultate parţiale au fost comunicate după ora 22:00. Niciunul dintre candidaţi nu a întrunit numărul necesar de 50% dintre voturi, astfel încât se va organiza turul doi, peste două săptămâni.

După numărarea voturilor, candidatul socialist, Ion Ceban, a obținut 40,97% dintre voturi, fiind primul favorit ala postul de primar al Chişinăului.

Candidatul comun al dreptei (PPDA şi PAS), Andrei Năstase a obținut 32,12% din voturile locuitorilor din Chişinău și intră în turul doi alături de Ceban.

Magnatul Plahotniuc a suferit o înfrângere serioasă: candidata susţinută de omul de afaceri nu a intrat în turul doi, obţinând doar 17,65% dintre voturi.

UPDATE 23,50. Candidatul socialist, Ion Ceban, a obținut 41% dintre voturi, după numărarea a 98% dintre buletinele de vot.

Candidatul comun al dreptei (PPDA şi PAS), Andrei Năstase a obținut 32% din voturile locuitorilor din Chişinău și intră în turul doi alături de Ceban.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ