ALEGERI LOCALE 2020. Călin Popescu Tăriceanu: "Românii sunt îndrăgostiţi de maşina lor"

| 20 aug, 15:39

ALEGERI LOCALE 2020. Călin Popescu Tăriceanu, candidat la funcţia de primar al Capitalei, afirmă că problema Bucureştiului este traficul foarte ridicat, iar locuitorii trebuie să fie descurajaţi să mai foloseasca maşina şi să opteze pentru soluţii alternative.

"Problema transportului sau mai bine zis a traficului în Bucureşti e una majoră. În Bucureşti sunt 1,8 milioane de maşini şi mai intră zilnic 700.000 care traversează. Transportul în comun trebuie dezvoltat şi făcut cât mai atractiv. Sunt cei care tranzitează Bucureştiul către locul de muncă, fiindcă şoseaua de centură nu e completă. A fost începută în mandatul meu, în 2008, şi nu e gata, ceea ce este anormal. Aşa cred eu, românii încă sunt îndrăgostiţi de maşina lor. E altă cultură decât la Paris. În perioada care urmează va fi greu de crezut să găsim soluţii pe termen scurt.

Cred că trebuie să începem să educăm bucureştenii. Trebuie descurajaţi, dar nu forţaţi, să mai foloseasca maşina. Dar pentru asta trebuie să le oferim o alternativă. Ceea ce am văztu că a prins foarte bine, cel puţin la genewraţia tânără, sunt trotinetele electrice, biciclete şi vehiculele eletrice", a declarat Călin Popescu Tăriceanu la Libertatea.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, și-a depus marţi candidatura la Primăria Capitalei.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ