ALEGERI LOCALE 2020. Iohannis: Este foarte dăunător să amâni pe termen nedefinit alegerile

| 26 aug, 18:06

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că alegerile locale din data de 27 septembrie trebuie organizate în condiţii de siguranţă maximă şi că este "dăunător să amâni pe termen nedefinit alegerile".

Klaus Iohannis a declarat, miercuri seara, că organizarea alegerilor nu va duce la creșterea numărului de noi cazuri de infectări cu COVID-19, dacă se respectă normele sanitare. Președintele a cerut o sancționare drastică a celor care vor încălca legile și regulile de protecție sanitară.

"Pe 27 august debutează campania pentru alegerile locale. Este pentru prima dată când campania și alegerile se vor desfășura în condiții excepționale. O premieră pe care nu și-a dorit-o nimeni, dar la care trebuie să ne adaptăm cât mai bine cu putință. Trebuie să le organizăm în condiții de maximă siguranță sanitară. Acest lucru este posibil, dacă vom respecta un set de reguli. Sunt țări care au organizat mai multe tipuri de alegeri în această pandemie, fără ca acest lucru să fi avut un impact negativ. Un scenariu cu risc zero nu există, trebuie să fim realiști. Dar, dacă se respectă anumite reguli, riscul poate fi redus la minim. Am solicitat Guvernului să demareze o campanie pentru informarea cetățenilor. Fac apel la responsabilitate: mă adresez celor care candidează și echipelor. Nu îi expuneți pe oameni! Orice încălcare a normelor va trebui drastic sancționată. Toate procedurile sunt gândite pentru a facilita accesul la urne a fiecărui cetățean cu drept de vot", a declarat Klaus Iohannis.

Citeşte şi ALEGERI LOCALE 2020. S-a stabilit ordinea partidelor pe buletinul de vot pentru Bucureşti

De asemenea, preşedintele a făcut un apel pentru ca românii să meargă la vot pentru a-şi alege primarii şi consiliile locale în 27 septembrie.

"Este foarte dăunător să amâni pe termen nedefinit alegerile. Ele reprezintă fundamentul democrației. Democrația nu poate fi suspendată sau pusă între paranteze. Să nu uităm că alegerile locale au fost deja amânate. Acum știm care sunt măsurile de protecția care limitează transmiterea, de aceea putem avea un proces electoral corect, care se poate desfășura în siguranță. Dragi români, este important ca voi să decideți cine va conduce comunitatea. Este esențial să facem tot ce ține de noi pentru ca democrația să fie protejată în această perioadă”, a declarat Klaus Iohannis.

Citeşte şi ALEGERI LOCALE 2020. Guvernul alocă 12 milioane lei pentru măşti, mănuşi şi dezinfectanţi

Alegerile locale sunt programate pe 27 septembrie, după ce ele fuseseră anulate în iunie, dată la care România avea sub 400 de cazuri zilnice, iar acum sunt peste 1.300.
”Eu mi-aș fi dorit să avem primari aleși în două tururi. Sondajele nu au arătat o îngrijorătoare intenție de a nu participa la vot. Poate nu se va atinge același nivel ca în anii trecuți, dar nu avem semnale că ne vom confrunta pe un absenteism grav. Nu m-aș hazarda să dau un procent, dar nu am văzut un sondaj că lumea nu ar dori să se prezinte la vot.”, a precizat Klaus Iohannis.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ