ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Macovei cere BEC prelungirea orarului de votare la secţiile din Diaspora

| 16 noi, 2014

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Monica Macovei cere din nou prelungirea orarului de votare la secțiile din străinătate unde cetățenii români stau la coadă.

Mai multe fotografii şi filmuleţe cu românii din diaspora, care stau la cozi în faţa secţiilor de votare, au apărut pe internet şi pe reţelele de socializare încă de sâmbătă seară. Nu la toate secţiile de votare din străinătate sunt însă cozi.

"Am cerut din nou prelungirea orarului de votare la secțiile din străinătate unde cetățenii români stau la coadă. Români aflați la coadă la secțiile de votare din străinătate nu au nicio vină pentru că procesul electoral a fost prost organizat, iar acest lucru nu trebuie să le anuleze un drept fundamental", a anunţa Monica Macovei, pe Facebook.

Alături de acest mesaj, Monica Macovei a ataşat şi conţinutul scrisorii transmise duminică către Biroul Electoral pentru secţiile de votare din străinătate (BES).

"Domnului Judecător Iulian Panait

SOLICITARE PRIVIND PRELUNGIREA ORARULUI SECȚIILOR DE VOTARE

În urma sesizărilor pe care le-am primit din partea alegătorilor cetățeni români din diferite orașe din străinătate, care stau la cozi imense la secțiile de votare pentru a-și exercita un drept fundamental, vă solicit să prelungiți orarul tuturor secțiilor de vot din străinătate, pentru situația în care la ora 21.00 mai sunt oameni care nu au votat.

Ținând cont că, din informațiile primite, sunt cetățeni români care stau deja la coadă de peste 7-8 ore și nu au putut încă să voteze, este de așteptat ca la ora 21.00 în fața locurilor unde sunt amenajate secții de votare să rămână mii de oameni la coadă.

Cetățenii români aflați la coadă la secțiile de votare din străinătate nu au nicio vină pentru că procesul electoral a fost prost organizat, iar acest lucru nu trebuie să le anuleze un drept fundamental.

Monica Macovei, 16 noiembrie 2014
Deputat în Parlamentul European"

În primul tur al alegerilor prezidentiale 2014, mii de români din diaspora nu şi-au putut exercita dreptul de vot. Din cauza numărului mic de secţii de votare, precum şi a personalului redus din comisiile electorale, la primul scrutin, de pe 2 noiembrie, s-au format cozi imense în faţa secţiilor găzduite de reprezentantele diplomatice ale României.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 noi, 2014
Ana
Va sustinem
Suntem de aceeasi parere cu dumneavoastra, doamna Monica Macovei.Solicitam de urgenta prelungirea programului in sectiile de votare din strainatate. Domnilor guvernanti, va somam, dati o sansa la vot tuturor romanilor.
16 noi, 2014
anonim
De ce securisto ?
Sa iasa al tau johannis ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ