Alertă alimentară a autorităților: Care este lista legumelor periculoase și pline de pesticide

| 11 mai, 09:33

Noul anunț al autorităților reprezintă un semnal de alarmă pentru cetățeni. Lista cu legume pline de pesticide, care reprezintă un real pericol pentru consumatori, a fost publicată de către ANSVSA, potrivit paginii oficiale a instituției.

Anunțul vine după un control al inspectorilor Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, desfășurat pe durata a patru luni. Așadar, au fost descoperite 3.854 de transporturi de produse de origine non-animală, care au ca risc asociat prezența de reziduuri de pesticide.

În acest context, buletinele pentru 822 dintre probele prelevate au fost eliberate, iar 7 dintre acestea au depășit limita maximă admisă pentru reziduuri de acest gen.

Verificările au fost realizate în posturile de inspecție la frontieră și punctele finale de import și au vizat determinarea prezenței și a încadrării în limitele admise ale reziduurilor de pesticide din fructele și legumele provenite din import'', a precizat ANSVSA într-un comunicat oficial.

Rezultatele neconforme au fost înregistrate la  probă de tomate provenite din Iordania, o probă de ardei iute, provenit din Iordania, o probă de mere, provenite din Macedonia, patru probe de fasole boabe, provenite din Etiopia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ