Alertă de sănătate: Dezinfectant toxic de mâini, vândut şi în România

| 14 aug, 15:06

Un gel dezinfectant de mâini produs în Turcia şi comercializat şi în România poate afecta sănătatea consumatorilor din cauza nivelului ridicat de metanol.

Sesizarea a fost făcută prin RAPEX, un sistem de alertare valabil la nivel european, şi a fost descoperit în Danemarca. Produsul se regăseşte şi în magazinele din România, sub cantitatea de 100 ml.

"Alerta RAPEX privind un produs care poate afecta sănătatea consumatorilor: gel de mâini produs în Turcia notificat de către Danemarca: produsul conține metanol (valoare măsurată: 11,6 %), care este deosebit de toxică pentru sistemul nervos central și pentru ochi”, a anunțat Paul Anghel, directorul general al Direcţiei Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană ANPC, potrivit Digi24.ro.

În plus, lipsesc pictogramele de pericol și avertizările necesare.

"Prin urmare, utilizatorii nu au nicio informație cu privire la toxicitatea și la inflamabilitatea produsului. Ambalajul nu este prevăzut cu sistem de închidere de siguranță pentru copii. Ingestia sau contactul cu metanolul poate duce la orbire și la deces. Produsul nu respectă regulamentele privind produsele biocide și regulamentele privind clasificarea, etichetarea și ambalarea (CLP)", potrivit oficialului ANPC.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ